Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кражбите намаляват, домашното насилие - не

OFFNews 14 декември 2020 в 08:46 1246 0

Кражбите и измамите намаляват от началото на годината, домашното насилие - не, в сравнение с минилата година. 

Това заяви министър Христо Терзийски по Нова тв. Обедняването на хората може да доведе до увеличаване на престъпността, стана ясно от думите на МВР министъра. 

Той коментира опита за въоръжен грабеж на магазин в София, при който жена нахлу в магазин на голяма хранителна верига, насочи пистолет в слепоочието на касиерката и поиска оборота.

Министърът посочи, че жената е на 34 години без криминални прояви. „Характерното за случая е, че тя не е предприела мерки, за да се дегизира. Задържана е за 72 часа и ще бъдат назначени психиатрични експертизи. Нямаме данни да работи някъде, вероятно е безработна. Причините и мотивите се изясняват. Оръжието е било газово и законнопритежавано, на неин близък”, поясни Терзийски и добави, че обясненията на извършителката не са достатъчно адекватни.

Министърът обърна внимание и на случая, при който рецидивист се представи за касиер и открадна част от пенсията на възрастен мъж в София. „Задържаният много скоро е излязъл от затвора и към настоящия момент сме документирали два случая, извършени от него. Мисля, че ще си получи заслуженото”, добави Терзийски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews