Кръстовището при Софийския ще е затворено през уикенда

Пуснаха движението по моста в Бояна, ще ремонтират и този към Кремиковци

OFFNews 07 август 2018 в 16:14 3518 0

Кръстовището при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде затворено за движение през уикенда.

На 11-ти и 12-ти август участъкът ще бъде цялостно асфалтиран, като ще се положи и нова пътна маркировка.

През този период за по-голямо улеснение е нужно да се ползват обходните маршрути през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Дондуков“, заяви зам.-кметът на София Евгени Крусев. Очаква се движението при кръстовището да бъде възстановено в понеделник.

Веднага след това започват пътни работи по бул. „Васил Левски“, в посока от университета до паметника на Васил Левски. За близо месец там трябва да се ремонтират пътните платна и тротоарната настилка от страната на Националната художествена академия. Предвижда се цялостно преасфалтиране на платната и обновяване на единия тротоар. Работата ще се извършва поетапно и движението няма да бъде спирано.

От понеделник ще стартират ремонтните дейности по бул. „България“, в участъка между бул. „Акад. И. Е. Гешов“ и ул. „Гоце Делчев“, както и ремонтът на бул. Арсеналски“. 

Завърши ремонтът при моста по бул. „Даскал Ст. Попандреев“ в кв. „Бояна“ и движението в участъка вече е освободено. Там бяха изградени нови парапети и мантинели, направена е нова мостова хидроизолация, нова пътна настилка и тротоарни блокове. Извършено е и почистване на коритото на реката в зоната на моста. Възстановен е и каменният зид при стария мост, който се намира в същия участък.

Приблизително 10 броя мостови съоръжения предстои да бъдат възстановени. В края на август ще стартира и ремонтът на моста от Околовръстен път в посока кв. „Бояна“. Там ще се направи изцяло нова настилка, тротоарни блокове, сигнализация, ограничителни елементи и парапети. 

Предстои да се реконструира и моста по пътя София – Кремиковци над Околовръстен път. Движението там няма да бъде затваряно, то ще бъде организирано двупосочно в едното пътно платно. Предвиждат се ремонти на мостове в Нови Искър, на висящия пешеходен мост в Пасарел и други по-малки съоръжения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews