Край на паркирането около 'Св. Александър Невски', Фандъкова подписа заповедта

OFFNews 12 декември 2017 в 10:27 5645 0

Паркирането на автобуси покрай храм-паметника "Св. Александър Невски" вече е забранено със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова. Инициативата за това беше на общинския съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев. 

"Решаването на проблема с автогарата пред храм-паметника „Св. Александър Невски" доказва, че когато обединят усилия гражданското общество, гражданските организации, институциите в лицето на Столичния общински съвет и Столичната община, даден проблем много бързо и лесно може да бъде решен", коментира общинският съветник.

В края на юли след десетки сигнали на столичани инж. Славчев пое ангажимент да се премахнат автобусите от площада пред храма. Въпреки че там е било разрешено да спират до 5 автобуса, почти цяло лято там имаше над 10. Освен туристически автобуси от "Св. Александър Невски" тръгваха и пътнически автобуси, а мястото бе превърнато в незаконна автогара.

В заповедта на общината се определя, че ще има 4 места за спиране до 15 минути на автобуси, извършващи случаен превоз в северната част на "Оборище".

За туристическите рейосве ще има специални места за престой от 2 до 4 часа. Те ще бъдат на:

- Южно локално платно на бул. "Кн. Мария Луиза", срещу Централна ж.п. гара - до 2 часа престой.

- Паркингът между ул. Княз Борис I", ул. Братя Миладинови, южният локал на бук. Кн. Мария Луиза" и ул. Струга" - до 4 часа престой.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови