Конкурс за есе: Трънско след референдума

OFFNews 24 януари 2019 в 07:59 5481 0

Снимка Буни камик

Паметникът на майстор Гига, символът на Трънско

Преди година и половина Трън гласува на референдум против предложението за златодобив в региона.

Въпреки че резултатът беше категоричен - над 90% не пожелаха отварянето на златна мина, още тогава се чуха гласове, че трънчани са направили грешка и сами са се отказали от по-високи доходи.

Един от най-активните поддръжници на позицията срещу златодобива - писателят Буни Камик, който е родом от Трънско, ни даде идеята да дадем възможност на хората от този край и негови приятели от цялата страна да представят себе си, да разкажат за нови инициативи, за свои „трънски преживявания“. Ще се радваме, ако отприщим и обмен на идеи за развитието на красивото Трънско.

Заедно с Буни Камик решихме, че най-подходящата форма е конкурс за есе, а темата е формулирана: „Трънско след референдума – една община преоткрива себе си".

За участие в конкурса няма възрастови ограничения. Допускат се есета на живописното трънско наречие, стига да са придружени с транскрибция на книжовен език.

Есетата се изпращат на и-мейл [email protected].

Наградата за първо място в конкурса е 200 лева, а професорите Евгений Дайнов и Александър Кьосев любезно се съгласиха да са жури в конкурса, заедно с главния редактор на OFFNews Владимир Йончев.

Крайният срок за участие е 24 февруари 2019 г., а победителят ще бъде обявен на 3 март.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови