Кондуктори продават билети в автобусите за летище София

OFFNews 30 май 2017 в 13:47 11076 1

Кондуктори пътуват постоянно и продават билети в автобуси 84 и 184, които возят пътници до и от летище София, съобщиха от ЦГМ. 

Пътуващите могат да си купят и еднодневна карта от кондукторите. Така е преодоляно неудобството от липсата на пунктове за продажба на превозни документи на аерогарата, обясняват от Центъра за градска мобилност.

Решението е временно и ще действа докато се изградят пунктове за продажба на билети на двата терминала. В тях ще работят служители, които ползват чужд език. 

В момента се провеждат преговори между Столична община и ръководството на Летище София за разкриване на постоянни пунктове за продажба на превозни документи и на двата терминала. Там по модерен интерактивен начин ще бъдат визуализирани условията за пътуване в градския транспорт на столицата.

На подходящи места ще бъдат поставени билетни автомати, на които ще се плаща и с банкова карта. В касовата зала на метростанция „Летище София“, пристигащите в столицата могат да се информират от поставените табла с подробна информация за възможностите и изискванията за пътуване в града. 

В статията "Летище София: капана на простащината" за Дойче веле Ясен Бояджиев разказва за случаи, които според него са "организиран лов на чужденци" без билети.  

На летището в София действа капан, който използва незнанието на пристигащите чужденци. Той е нещо като умален модел на гигантския капан от злоба и простотия, в който се гърчат много от българите, пише Я. Бояджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

30.05 2017 в 15:27

Разгеле.

А при внезапен изблик на здрав разум може да се направи апаратите за таксуване в автобуса да приемат и безконтактни банкови карти.

Ей, ама то още нямаше апарати за таксуване в автобусите, що ли така? Нищо че и най-старите и счупени трамваи и тролеи имат от 10-ина години.
 
X

Да помогнем на украинските деца!