Коледен парк София посреща хиляди софиянци на площад ''Славейков'' (снимки)

Със запалване на светлинките и духов оркестър председателят на Столичния общински съвет откри Коледния парк

OFFNews 06 декември 2022 в 11:51 1734 0

Коледен парк София

Снимка Коледен парк София

Коледен парк София

На 4 декември Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет, в присъствието на организаторите Косара Чигирева и Левена Лазарова, председателя на Пазари Запад - Галина Бежанска, и общински съветници, откри тържествено Коледен парк София – със запалване на светлинките и духова музика от Brazz ViliDJ.

Хиляди софиянци посетиха площад "Славейков" през неделния ден и се насладиха на вълшебната коледна украса, фуд&дринк зоната, коледната гора от живи елхи, шопинг зона от дървени къщички с произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство и художествени занаяти, фермерски продукти от български производители.

Общо 35 творци ще представят своите произведения в 22 дървени къщички за периода до 30 декември. Сред творците на приложни изкуства и занаяти са едни от най-популярните и обичани автори и техните брандове – Miss Me Today?, Chaika, Epoque Candle, "Джунджурийки за душата", "Китна арт", Little Rose Field, които предлагат страхотни идеи за подаръци.

Първата седмица марките “Енергия от ядки”, “Черноморски улов” и шоколади Bernand представят собствена продукция от гурме специалитети за вкъщи, а Chilli Hills, Holy Smokes BBQ, Downtown Create Your Taste, Little Chefs и Natur Baked Raw отговарят за вкусното хапване на място в традицията на стрийт фуд културата.

В рамките на парка има и две благотворителни къщички, в които през първата част на феста са представени "Светът на Мария", Творилница и Каритас, които представят продукция на хора с психични проблеми, специални потребности, бежанци и други уязвими групи.

Фестивалът се провежда със съдействие на Столична община, Столичен общински съвет, Пазари „Запад“ и Район "Средец". Организатор на събитието е екипът на сайта "Момичетата от града" и Mish Mash Fest, един от най-популярните и успешни крафт базари в България, с над 7-годишна история и 60 издания. В традицията на фестивала е винаги отличната селекция от независими автори и дизайнери, добрата организация, празничното настроение и огромният интерес към всяко едно издание.

На фестивала ще се изявят детски и младежки хорови и музикални формации, както и утвърдени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена като Милица Гладнишка, Миленита, Дия, Тони и много други. Всички желаещи да си оставят незабравим спомен ще могат да се снимат на специалния фотокорнер, а през уикенда ще има специални работилници за опаковане на подаръци.

Коледната гора се състои от живи елхички от Коледна-Елхичка.com, които после ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника на организацията на ул. Витошко лале, така че догодина да може отново да ни радват.

Коледен парк София кани столичани и гости на столицата до 30-и декември на площад "Славейков", където да отброят заедно дните до празника и да споделят чудния коледен дух.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови