Колата, взривила се в Добрич, заредена с метан вместо пропан бутан

Състоянието на жената, чиято майка загина, се подобрява

OFFNews 16 септември 2019 в 09:46 22573 2

Състоянието на жената, която пострада при взрив на бензиностанция в Добрич вчера, се подобрява. При инцидента загина нейната майка в автомобила. Прокуратурата разследва случая, съобщи бТВ. 

Бензиностанцията е затворена от ръководството, за да се установят щетите и да се съдейства на разследването. "Нямаме предписание от нито една институция или орган да ограничим работата", обясни Димитър Димитров от ръководството на бензиностанцията. До края на деня ще се работи с клиенти, обясни той и посочи, че бензиностанцията е в изрядно състояние – технически и по документи. 

Той обясни, че при инцидента няма възпламеняване или пожар, а е причинен от неизправна газова бутилка.
Всички колонки – не само метанова и газовата, но и колонките за светли горива се проверяват редовно, твърди още Димитър Димитров. По думите му бутилката е била за пропан бутан, а водачът на автомобила е пожелал да се зареди метан. 
Началникът на ДАИ в Добрич – Стефан Милев, съобщи, че автомобилът притежава всички документи за извършване на таксиметрова дейност. 

"В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец – това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

18.09 2019 в 01:28

Не. Очевидно идиотката не е знаела какво сипва. Мъжът и и е казал газ - и тя газ.
Бутилката за пропан има допустимо работно налягане 10 атмосфери, и изпитателно - 16. Метанът е с работно 200 атмосфери, и изпитателно 250.
Защо човките за сипване на пропан, и на метан са еднакви - за мене е неразбираемо.

11519

1

d0ni

16.09 2019 в 11:42

"В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец – това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев.


Може и да означава, че прегледът не е направен качествено, както обикновено става?