Кои българи ви вдъхновяват? Студенти от ВУЗФ с инициатива 'Посланик на промяната'

OFFNews Последна промяна на 20 ноември 2018 в 15:37 2336 0

Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) подеха инициатива, озаглавена "Посланик на промяната", с която целят да открият българи - символ на вдъхновение и пример за подражание сред младите хора. Авторите ѝ са София Вълчева и Цанислав Генчев от Студентския съвет.

Личността ще бъде определена на база номинациите. До 30 ноември всеки може да предложи онлайн преподавател на ВУЗФ или човек, когото определя като мотивиращ, успешен и доказал се като като двигател на положителната промяна. Човекът, който грабне най-много гласове и номинации, ще получи и титлата „Посланик на промяната“.

„Във време, в което има стотици инфлуенсъри, писачи и хора, известни просто с това, че са известни, ние решихме да потърсим нашия будител – на младите. Ако преди години хора като Ботев и Левски са били морален ориентир за обществото, днес границите до голяма степен са размити – и това е нормално. Но е добре да имаме някаква категория за човек, когото да виждаме като двигател на промяната. Човек, на когото да се възхищаваме, и който да ни показва, че има смисъл и успехът в България е възможен“, обясни София Вълчева.

София учи в бакалавърската програма „Бизнес психология и човешки ресурси“ във ВУЗФ, като паралелно с това работи и в shkolo.bg - старт-ъп на годината на състезанието Central European Startup Awards (CESA). Тя е категорична, че всеки ден е от значение и винаги има начин да промениш към по-добро средата, в която се намираш.

На подобно мнение е и Цанислав, който е друго лице зад кампанията:

„Има много вдъхновяващи примери за хора, които проактивно и упорито работят за подобряването на средата в България чрез лични, социални или бизнес постижения в полза на общността. Но не винаги се говори за тях. Искаме да дадем трибуна за тях и техните идеи. Всеки, който иска да участва в инициативата, е свободен да номинира себе си, колега или просто човек, на когото се възхищава и смята за посланик на промяната.“

Цанислав е студент в програмата „Финансов мениджмънт и маркетинг“ във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Основател е на младежката платформа за личностно и професионално развитие YOUth TALENTs (www.YOUthTALENTs-bg.com). Нейната цел е да помогне за изграждането на мост между образованието и бизнеса и създаване на по-устойчива и благоприятна среда за развитие на младите хора. Цанислав има опит в управлението на човешките ресурси, неформалното образование и дигиталния маркетинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови