Когато мъжът ти тръгне сам по магазините

Наталия Христова 16 декември 2020 в 10:22 78178 0

Снимка Йоана Боянова

Не знам дали получавате отчети от Google за местата, които сте посещавали, благодарение на опцията за отбелязване, но моят отчет идва най-редовно по e-mail. В последния ме уведомиха, че за 6 месеца съм посетила 231 места, 2/3 от които са в три магазина на Lidl. Според отчета имам и една нова дестинация – нов Lidl, в друг квартал, който до момента не бях посещавала. Вероятно вече се ориентирате за кръга ми на интереси. Всичко започна преди 10 години и с времето става все по-сериозно.

Понеже мъжът ми води по разнообразие на дестинациите, реших да изпращам него на обиколки по моите предпочитани места. Това се оказа малко рисково начинание с някои неочаквани позитиви. Освен, че има пагубна страст към промоциите, поради което веднъж се сдобих с 4 глави целина (още имам от миналата година във фризера), той показа и невероятен нюх за находки.

В резултат на тази стратегия сега имаме 6 различни керамични ножа – Ернесто и Ернестина са двата основни, следва жълт за хляб, лилав за плодове и зеленчуци, цикламен за чесън, син за сирена, светлозелен за разнообразие. Попълнихме цветовете на дъгата и ги ползваме до един и всеки по предназначение. Загадка си остава как сме се справяли преди без тях. Покрай този случай разбрах, че мъжът, пуснат сам в Lidl, се трансформира в импровизатор, който може да засрами и най-коравата шопинг-маниачка.

Имам и други придобивки, на които първоначално реагирах скептично – керамична тава, в която всъщност става най-вкусната лазаня, формички за коледни сладки, които ще трябва да подменя, че се износиха от употреба. Между другото някой знае ли къде изчезнаха сухите кори и онзи хубав сос бешамел за лазаня? Напоследък търпя критики, че не ми се получава добре този италиански специалитет.

Снимка: Йоана Боянова

Разбира се, настроила съм се за великото празнично готвене. Голяма утеха ми е сладкарският щанд - всичко необходимо за перфектната шоколадова торта на едно място. Понеже с яденето върви и дебелеенето съм се подсигурила с екип за пилатес. Сега си го организирам в домашна среда. Предвидливо си купих постелка за спорт, условията са почти като във фитнеса.

Миналата година, отново по линия на импровизирания пазар, се сдобихме с цветна въртяща се топка – нюанс към коледната украса. За мое учудване създава много специална атмосфера – върти се и пръска разноцветни светлини из стаята, почти като в дискотека от 80-те. Доволни сме, връща ни мили спомени. Планирали сме няколко ретро-вечери през празничните дни. Имаме и пуканки за разкош, от онези с маслото, това е най-оборотният продукт у нас.

Да не пропусна да спомена и машинката за отстраняване на косми от носа и ушите. Прибрала съм я за момента, в който ще се наложи да я ползваме. Явно още ми е рано, защото преди дни не ме пуснаха в магазина 2 минути преди зеления коридор, поради младата ми възраст. Примирих се с немския перфекционизъм и реших да го приема като комплимент.

Най-голямо облекчение обаче ми носи фактът, че мога да напазарувам всичко за празничната маса и подаръците от едно място. Ще се яде баница с късмети и кисело мляко „Родна стряха“, ще се пие качествено уиски и ще има под елхата няколко много симпатични подаръка за близките на сърцето ми. За белгийските шоколадови бонбони мълча. С тях мисля да посрещна и следващия юбилей на Lidl.

Снимка: Йоана Боянова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови