Кметове усвояват пари от Брюксел със стадиони за милиони

В Алдомировци градят велоалея вместо нов водопровод

OFFNews Последна промяна на 23 август 2015 в 14:30 2716 6

Снимка бТВ

Кметове строят стадиони и велоалеи за милиони. 25 общини трябва да усвоят общо 58 милиона до края на годината, съобщи бТВ. 

До 15 септември в Алдомировци ще има нова велоалея, вместо ремонт на 70-годишния водопровод. 

Къщата на Златка Кирилова е подгизнала от спуканите тръби на централната улица. От години се оплаква по инстанции и на кмета: ”Казва бърза да се усвоят парите по европрограми, може, но това не е редно да се прави”.

Според кмета Тодор Петков проблемът с къщата е в липсващия дренаж за сметка на собственичката. Той брои бъдещите велосипедисти в селото:„Сега ако има десет човека, ще дойдете догодина, ще видите колко човека ще движат, деца, възрастни”. Кметът признава, че хигиената би трябвало да е по-важна, но в момента наличните пари са за велоалеи.

Той не можа да се спомни колко ще струва тази в селото му, но новият стадион в едно село от Севе,озападна България ще стигне 5 милиона.

"До края на месеца, най-късно до 5 септември, ще бъде окончателно приключено строителството на стадиона. Идеята е да се привлекат по-силни отбори, които се готвят”, обяснява кметът на Чипровци Анатоли Първанов. 

На добра използваемост за стадионите си се надяват и в община Ружинци. Там те ще са два, през 15 километра разстояние, за почти 7 милиона лева. В общината си имат доста отбори, а и доста деца. 

"Ние имаме едно основно училище в Бело поле, две гимназии до 12 клас в Ружинци и Дреновец, така че имаме доста деца. Имали сме и големи отбори, но те се отказват хората. Идваха тука да играят, но няма къде да се преоблекат, няма къде да се изкъпят след мача. Така че това е крайно необходимо и именно това ме е подтикнало да кандидатствам”, категоричен е кметът Венцислав Ванков.

От администрацията броят по 6-8 отбора, които играят всяко лято. Хората от Дреновец обаче твърдят друго: „Само го правят това като да... Няма хора, няма младежи, нямаме футболен отбор”.

В случай че европроектите не бъдат довършени до края на годината общините ще трябва да доплатят разходите за оставащите дейности.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2015 в 21:19

И да ревем и да не ревем - мнението на Обикновения светия изчерпа въпроса. И най-тъпото е, че е съвършенно прав. Лесно механизирано строителство, от което може да се открадне не със шепи, ами десетки проценти даже от материалите, освен другото.
И в Долна баня щели да строят стадион, за 5 милиона. Там поликлиника няма, ама стадион - ще.

23.08 2015 в 17:17

След като откраднаха каквото можаха от държавата,сега кметове,чиновници,партийни активисти и всякаква казионна каста "усвояват" евросредства,тоест крадат от Европа.Това е нашият "принос" към обединена Европа.

23.08 2015 в 16:32

ИДЕЯТА е много стадиони, свързани с МАГИСТРАЛИ по които се придвижват отбрани люде - спортисти - и държавата просперира. Ех, дали и комунист от хората на Мичето ще повярва във величието на герберастията? Ама... те си ги създадоха.

23.08 2015 в 15:51

И в Старо Оряхово се строи стадион с трибуни и съблекални. Всичко друго си е наред. Остава спортна зала и плувен басеин да усвоят, да има къде да плуват патките.

23.08 2015 в 15:04

Е нали малките тикви гледат по телевизията какво прави голямата тиква.

23.08 2015 в 14:45

Ходете да видите у Царрева Ливада къф стадион строят на бабичките