Кметът на столичния район Младост призова хората да не излизат от вкъщи, но да подават сигнали

OFFNews 26 ноември 2023 в 10:31 6307 0

снегорин

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Снегорин

Поради усилване на вятъра очакваме обстановката да се усложни. Моля гражданите да не предприемат излизания навън освен в крайна необходимост поради високия риск от инциденти. Бъдете много внимателни, защото в настоящата ситуация дърветата се прекършват изключително лесно и създават реален риск за живота и здравето ни.

Това написа в профила си във Фейсбук кметът на столичния район "Младост" Ивайло Кукурин. 

Той призовава хората да подават сигнали на тел. 112 или на аварийното звено на СО - 029041315, но от домовете си. 

"Екип на аварийното звено обработва множеството сигнали за паднали дървета. Работата продължава при осигурена пълна мобилизация и координация от страна на районната администрация, аварийното звено и инспекторат към СО. Приоритетно се разчистват падналите дървета, които блокират трафика, за да се осигури почистването на останалите улици", допълни той.

Основните булеварди на района са почистени и проходими. Обработват се спирките на масовия градски транспорт и по-малките вътрешноквартални улици.

"Останете си вкъщи през следващите часове до обяд и бъдете крайно предпазливи", призовава още веднъж районният кмет. 

Кметът на София Васил Терзиев от своя страна благодари на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до момента не са спрели работа и продължават да почистват снега.

"Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", написа Терзиев във Фейсбук. 

Той призовава всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.

"Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване. Активно работим и с районните кметове, които съдействат без прекъсване", допълни кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика