Кметът на Плевен забрани Фейсбук на служителите в администрацията

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2016 в 12:40 4889 3

Кметът на Плевен Георг Спартански забрани на служителите в администрацията си да ползват Фейсбук и социални мрежи за комуникация в работно време.

Кметът изрази надежда да приключи и практиката с реденето на пасианси и всички други развлекателни игри, тъй като работното време следва да бъде уплътнявано по подходящ начин, в който не влизат тези развлечения, пише "Дарик".

За спешни нужди от комуникация служителите ще могат да ползват личните си телефони и устройства, а не служебните компютри.

Освен това всеки от служителите ще носи лично отговорност за достоверността на информацията, която служебно е длъжен да предоставя за обществено ползване. Няма да се разрешава преотстъпване на парола, и имейли.

„Всичко това се прави в името на една цел - сигурността и правилното съхраняване на информацията, и предоставянето й за обществено ползване при определени условия и регламенти", поясни Георг Спартански.

Той предупреди, че злоупотребите с новите правила ще водят до съответните наказания като няма да се допуска и записването и изнасянето на служебна информация, която е собстввеност на Общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9780

3

Перко

01.09 2016 в 15:56

А то досега разрешено ли е било?

8638

2

mihov_1969

01.09 2016 в 14:47

Брей, един адекватен кмет!!!Имаше един дето пикаеше в шадраваните из Плевен.....