Кмет: Назначиха предизборно 300 роми във ВМЗ-Сопот

БСП-Пловдив иска оставката на градоначалника, който я заподозря в пазаруване на гласове

ОFFNews Последна промяна на 03 октомври 2014 в 16:31 5787 10

ВМЗ-Сопот

Над 300 роми са назначени във Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ-Сопот) преди повече от месец, обяви кметът на подбалканския град Веселин Личев, цитиран от "Фокус".

В назначенията той вижда предизборно купуване на гласове.

„От работниците знам, че общежитието на ВМЗ е пълно с цигани в момента, те са от околните села. Назначиха не специалисти, а цигани, заради изборите”, добави той. По думите на кмета в момента хората се лъжат, че която и партия дойде на власт, с изключение на БСП, ВМЗ ще затвори врати. 

По думите му ромските работници са назначени от предишното правителство с временни договори до Нова година и с протекциите на БСП, използвайки ВМЗ като трамплин за изборите. "Това е чисто предизборно, за да кажат после БСП „ние мислим за вас”. Работниците във фабриката се опасяват, че тези цигани повече няма да могат да бъдат изкарани от общежитията. Отделно от това 99% от тях нямат образование. От съкратените работници във ВМЗ са върнали само една част. Всички са единодушни, че не бива в предприятия от този род да се пускат необучени работници, без да знаят какво трябва да се прави, без да са запознати с огромните инструкции и технологии. Това е цяла технология, в която всяка операция, всяко мръдване на пръста е описано и трябва да се спазва", добавя кметът.

Председателите на общинските структури на БСП в Карлово и Сопот са включени в Борда на директорите на ВМЗ, коментира още Веселин Личев в интервю за радио „Фокус” – Пловдив.

В отговор Областният съвет на БСП-Пловдив обяви обвиненията за несъстоятелни и заяви, че ще поиска оставката на градоначалника веднага след изборите. 

„В деня на национален траур кметът на Сопот Веселин Личев се включи в компроматната политическа война. Когато България почита паметта на 15 загинали българи е изключително грозно да се манипулира общественото мнение, използвайки за повод трагедията в Горни Лом. Ако това не се бе случило точно днес и в края на една предизборна кампания можехме да пренебрегнем неговите поредни лъжи и спекулации", казват от партията.
Те добавят, че твърдението, че БСП е назначило 300 работници, не отговаря на истината.

"Ръководството на ВМЗ, цитирано от Личев, за което се споменава единствено политическата им принадлежност към БСП, са Манол Манолов - стипендиант на завода в Санкт Петербург и до 1998 година работил на отговорни длъжности във ВМЗ и Деян Дойнов, завършил Публична и бизнес администрация в УНСС. Не е работа на местната власт да коментира назначенията в едно държавно предприятие. Що се отнася до етническата принадлежност на работещите, то в България всички сме българи и никой, било то кмет, било ръководител на предприятие, било политическа сила няма право да дели българския народ.
Това е недостойно и неадекватно поведение на човек, който в своето управление ще се запомни като кметът закрил община Сопот", се казва в изявлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2014 в 00:18

Да очакваме скоро следващото голямо БУМ!

03.10 2014 в 22:03

Кабуум? Yes, Кабуум!

03.10 2014 в 21:36

Всъшност ,циганите около Карлово и Сопот,по специално наетите в завода не са неграмотни!Всички наети в завода имат средно образование и са от тези цигани дето се българеят!Друг е въпросът,че наистина комунягите набутаха цигани а българи почти не!Тия в общежитията не знам какво правят там,но със сигурност не работят в завода!Тези от селата ги возят с автобуси и общежития не им трябват!

03.10 2014 в 20:13

Добра новина!

Дано само ги сложат в цех за ОБЕЗВРЕЖДАНЕ НА МИНИ и утилизация на експлозиви.

Дето вика народа, "С един куршум два заяка" ще стане един вид "С една мина..." и т.н., хахаха...

03.10 2014 в 19:11

Червените безродници дори свалени от властта продължават да тровят българския народ!
Следващия взрив...

03.10 2014 в 18:17

Следващия взрив!!!

03.10 2014 в 18:12

Следващият взрив....?

03.10 2014 в 17:28

Мисля, че ми потече кръв от носа - това е като да дадеш заредена граната на петгодишно хлапе. Абсурдите в държавата продължават, а на никой (визирам институциите) не му дреме. Куцо и сакато се е юрнало кариера на "дипутат" да гради, а не усеща, че скоро няма да остане какво да управлява.

"...Що се отнася до етническата принадлежност на работещите, то в България всички сме българи и никой, било то кмет, било ръководител на предприятие, било политическа сила няма право да дели българския народ..."

Защо тогава не тръгнете да купувате гласове в жилищни квартали и вилни зони, а все отивате в най-забутаните махали, предимно населени с циг..., пардон, колоритен български народ (който говори на ромски и турски език, но е чист българин, да)? На това му се вика дискриминация.

03.10 2014 в 17:07

Защо ли не съм особено изненадан от това ?