Кюлчетата, Мата Хари и Пилето на Борисов вече греят и в Икономист

OFFNews 14 май 2021 в 18:39 9721 1

Скандалните разкрития за рекета на управляващите срещу бизнеса у нас, направени от земевладелеца Светослав Илчовски пред парламентарната комисия по ревизията, стигнаха до реномирането списание "Икономист".

"На парти босът играе карти с приятели. Един от тях показва видео какво се случва на бизнесмен, който не прави това, което му се казва - сниман е как се гаврят с него секуално в ареста. Друг от участниците в купона по прякор Пилето плаща 2500 евро на бляскава жена, "за да обслужи шефа". Друг го дарява със златни кюлчета. Звучи като сюжет на гангстерски филм. Но босът се твърди, че е не друг, а Бойко Борисов, който до тази седмица бе министър-председател на България."

Така започва статията в престижното световно издание, която е със заглавие "Сдаващият поста български премиер е под обстрел".

"Икономист" обръща внимание на факта, че скандалните показания на Илчовски са направени пред парламентарната комисия, разследваща управлението на Борисов и партия ГЕРБ, и че те са станали възможни след падането му от власт. Изданието подчертава, че действащият в момента служебен кабинет е съставен от президента Румен Радев, политически враг на режима на Борисов.

Списанието допълва, че "твърденията на едрия агробизнесмен едва ли може да са по-осъждащи - той казва, че икономиката се контролира от хора около Борисов и министрите са само "марионетки".

"Икономист" допълва, че обвиненията за аферите и политическия рекет на управляващите в България вече са изпратени на европейската прокуратура, "а не само на българската, която масово се смята, че е под политическо влияние".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови