Киев инструктира руснаците за 9 май: Стойте далеч от бойна техника и военни престъпници

Главното разузнавателно управление посъветва гражданите на Русия да си стоят вкъщи на 9 май и да не ходят на военния парад. За всеки случай

OFFNews 26 април 2023 в 13:33 11455 5

парад
Парад на 9 май.

Главното разузнавателно управление на Украйна посъветва руснаците да не ходят на военния парад на 9 май и като цяло да стоят далеч от военна техника.

Това се отнася и за другите дни от годината, подчертават иронично властите в Киев.

Представителят на ГРУ Андрий Юсов обясни препоръките в свой коментар пред "Обозревател". Според него Украйна разполага с пълната информация за всички мерки, които руската страна е предприела по повод Деня на победата, какво руснаците наричат Деня на Европа. 

При нас са пълните планове - включително мерките за сигурност, маршрутите и местата за сядане на охраната на основните военнопрестъпници на Руската федерация, посочи той.

"Разбира се, ако говорим за някакви акценти или съвети, мисля, че обикновените руснаци, цивилните граждани, цивилните граждани, които не са свързани с военнопрестъпниците, които не са свързани с военните престъпления и руската агресия срещу Украйна, трябва през всички дни, както всъщност и през всички следващи дни, да избягват да бъдат и да се намират в близост до военнопрестъпници и до военни обекти, които могат да бъдат използвани в агресията на така наречената Руска федерация срещу Украйна", каза Юсов.

Говорителят заяви, че справедливото наказание неминуемо ще застигне руските военнопрестъпници и че това може да стане по всяко време.

Руснаците се страхуват от взривове на 9 май и затова в страната масово се отменят събитията по повод годишнината от падането на Берлин през Втората световна война. Тази година паради няма да има в близките до Украйна области - Брянска, Курска и Крим. В Санкт Петербург тържественото прелитане на авиацията също няма да се състои.

В същото време парадът в Москва не е отменен. Там вече се тече подготовката за него.

Според украинския военен експерт, летец инструктор и полковник от запаса на ВСУ Роман Свитан руската техника на парада на Червения площад е легитимна цел, по която украинските военни могат да нанесат удар.

В Украйна няколко конструкторски бюра вече обявиха състезание с висока парична награда, която ще получи дронът на онази компания, който пръв удари Кремъл. Не е съвсем ясно обаче дали става дума за реална новина или за информационно стресиране на руското общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

5

Diogen

26.04 2023 в 18:44

Пекин праяа бивият си посланик в Москва Ли ******" в Киев за преговори по урегулирането на войната в Украйна, съобщи в. Украинска Правда. Дъртата лисица Си изглежда готви студен душ за Путлер. Никой не харесва губещите, особено китайците.

-529

4

6екеr4о

26.04 2023 в 16:45

Уважаеми Гьорче,
дай линк, моля!

615

2

швейк

26.04 2023 в 14:43

не че не им е до перченето на жужака, но нямали бензин. да живей светлий строй

-529

1

6екеr4о

26.04 2023 в 14:08

Блядовете напълно са си заслужили украинския сарказъм и както и отвращението на целия цивилизован свят!

Останаха Венецуела и Еритрея, а в Куба няма да има манифестация, на тях не им е до пъчене/перченето на Путлер...
 
X

Да помогнем на украинските деца!