КФН започна проверка на всички борсови сделки на депутат от Демократична България

OFFNews 15 април 2021 в 23:38 4148 0

Снимка zelenite.bg

Владислав Панев

Комисията за финансов надзор започна проверка на всички борсови сделки на новоизбрания депутат от "Демократична България" Владислав Панев за години назад.

Самият Панев определи пред Mediapool проверката като "необичайна" и уточни, че търгува на фондовите пазари от края на 90-те години, но това е първото събиране на подобни данни за дейността му.

От КФН посочиха пред медията, че проверката е регулярна и е "съвпадение", че тя се случва броени дни след като Панев бе избран за депутат.

В сряда финансовият регулатор е изпратил писма до редица инвестиционни посредници и управляващи дружества, с които изисква информация за сделките на новоизбрания депутат, който до днес беше общински съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет.

Естествено, че нямам никакви притеснения от проверки. Според КФН е рутинна практика. Не е практика да се търси информация за мениджъри на поднадзорни лица (какъвто съм до днес), както и такъв кратък срок за предоставяне на информацията (2 работни дни), коментира във Facebook страницата си Панев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови