Quantcast

КЕВР започна проверка за водата в Харманли

OFFNews Последна промяна на 17 август 2018 в 13:31 615 0

КЕВР започна проверка на водата в Харманли заради информацията за установени отклонения в качеството на водата за питейни и битови цели, която беше публикувана в медиите.

С писмо на председателя на регулатора до изпълнителния директор на „ВиК Хасково“ ЕООД се изисква в 7-дневен срок водното дружество да представи в КЕВР информация по изнесените в публикациите проблеми.

В доклада на „ВиК Хасково“ ЕООД трябва да бъдат предоставени данни от направените проби от водоизточниците, които са показали отклонение в нормативно заложените показатели за качество. Регулаторът очаква да бъде информиран и за населените места с влошено качество на питейната вода и за броя на засегнатото население.

В Комисията трябва да бъдат представени копия на протоколите за физикохимичен и микробиологичен анализ на взетите проби от началото на юли 2018 г. досега, които са показали несъответствие със стандартите за качество на питейната вода. „ВиК Хасково“ трябва да информира Комисията и за начина, по който дружеството е информирало потребителите за възникналия проблем за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

„ВиК Хасково“ каже и дали на потребителите е осигурено алтернативно водоснабдяване с питейна вода, включително с водоноски и къде са разположени те на територията на населените места. В доклада до КЕВР трябва да бъде включена и информация за регистрираните жалби и сигнали на потребители за лошо качество на питейната вода за предходни периоди.

В посочения 7-дневен срок „ВиК Хасково“ трябва да информира Комисията дали до този момент са правени обследвания за причината за рязкото влошаване на качеството на питейната вода в региона и какви мерки дружеството е предприело и планира да извърши, в т.ч. съвместно с други институции, с цел да бъдат изпълнени нормативните изисквания за качество на предоставяната водоснабдителна услуга и да посочи срока за тяхното изпълнение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !