КЕВР: Ако има промяна на цената на тока, ще е само към понижаване

OFFNews 08 юли 2015 в 12:40 3141 2

Снимка БГНЕС

Пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов каза, че, ако има някаква промяна в цената на тока за частните клиенти и индустрията, то ще е само в посока на понижаване. Това изказване той направи след края на редовното заседание на регулатора, пише news.bg.

В края на юни комисията предложи увеличение на цената на тока с над 10%. Поради масовото недоволство от страна на клиентите и най-вече от страна на представители на бизнеса, срокът на регулаторния период, по времето на който не можеше да се извършват промени в тарифите за електроенергия, беше удължен с месец. През това време народните представители са изработили поправки в Закона за енергетиката, насочени към намаляване на дефицита Националната електрическа компания (НЕК).

„Предложенията, които ще се приемат, би трябвало да свалят цената", обясни председателят на Иванов и добави, че увеличение няма да има.

Той дори каза, че обмисля комисията да работи денонощно, за да стане възможно приемането на цените на тока от 1-ви август. "Не само го оценяваме понижението, но и за нас би било добре то да се реализира", добави председателят на КЕВР.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
   
  X

  Защо столичният район ''Оборище'' остана без кмет? С временно отстранения Георги Кузмов разговаря Искра Ангелова (подкаст)