Казусът за парк "Бедечка" влиза в парламента

OFFNews 25 май 2016 в 14:36 2184 0

Народните представители Димитър Танев и Найден Зеленогорски от РБ ще бъдат домакини на обсъждане в парламента утре, посветено на бъдещето на парк „Бедечка“ в Стара Загора и възможните варианти за устройство и развитие на тази градска територия.

Обсъждането ще се проведе на 26.04.2016 г. /четвъртък/, от 16:30 часа в зала 356 на сградата на Народното събрание, в рамките на заседанието на Комисията по регионална политика, председателствана от Найден Зеленогорски, която започва в 16:00 часа.

По време на посещение в Стара Загора, Димитър Танев, който е и заместник-председател на бюджетната комисия в 43-ото Народно събрание, получи отворено писмо от местна неправителствена организация в защита на тезата, че паркът „Бедечка“ не трябва да бъде застрояван.

Целта на обсъждането е да се даде възможност да се чуят всички гледни точки по казуса и да се постигне съгласие между гражданското мнение и експертната позиция на компетентните органи. Предварителна заявка за участие са направили 7 граждански организации, свързани с проблемите на парка „Бедечка”. Присъствие са заявили и представители на Министерствата на околната среда и водите и регионалното развитие, ДНСК, представители на Община Стара Загора и други заинтересовани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови