Катастрофиралият на ''Струма'' автобус не е имал лиценз за международен пътнически превоз

Георги Савчев 23 ноември 2021 в 22:08 10446 0

Снимка БТА/Минко Чернев

Катастрофиралият на магистрала "Струма" автобус на туроператора "Беса Транс – Скопие" не е имал лиценз за международен пътнически превоз, съобщи македонският министър на транспорта Благой Бочварски. Автобусната катастрофа отне живота на 46 души през нощта във вторник.

В Северна Македония вече е задействана процедурата по отнемане на лиценза на "Беса Транс".

Досега "Беса Транс" имаше редовен лиценз за международен пътнически превоз. В рамките на своите компетенции министерството издава лиценз, както и извлечение от лиценз за международен превоз на пътници за всяко превозно средство поотделно. Оказа се, че превозвачът не е регистрирал катастрофиралия автобус и следователно превозното средство не е в електронната база данни на Министерството на транспорта и съобщенията. Съгласно закона превозвачът е длъжен да информира министерството не по-късно от 15 дни за всички промени, т.е. регистрация на превозно средство или водач, каза Бочварски.

Последната проверка на техническото състояние на автобуса е направена на 5 октомври тази година, уточни македонският вътрешен министър Оливер Спасовски на пресконференция тази вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews