Каролев с опасност за живота, привеждат го в Пирогов

OFFNews 10 май 2021 в 11:53 12560 0

Костадин Ангелов, Асен Балтов

Снимка БТА/Десислава Велкова

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов" дават интервю за състоянието на Владимир Каролев в разградската болница.

Владимир Каролев е с опасност за живота. Състоянието му изисква специализирано лечение, затова го превеждат с реанимобил в "Пирогов", съобщиха здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на спешната болница проф. Асен Балтов, които бяха изпратени спешно в болницата в Разлог с разпореждане на премиера в оставка Бойко Борисов.

"Когато получихме сигнала, веднага се обадих на директора на разложката болница, за да разбера какво се случва. Такива инциденти ми се докладват и при необходимост пациентът се транспортира. Не е първият и не е последният такъв случай. Информирах премиера и той разпореди да проучим състоянието на Владимир Каролев на място. От Правителствена болница осигуриха оборудвана линейка. В "Пирогов" е организирана логистиката по лечението на пациента", обясни Ангелов.

Той потвърди, че състоянието на финансиста е тежко - черепно-мозъчна, гръдна травма, счупен глезен. Такива състояния се лекуват в специализирана клиника, затова беше решено той да бъде транспортиран, допълни здравният министър в оставка.

Според проф. Балтов колегите му от болницата в Разлог са направили най-необходимото. Владимир Каролев ще бъде превозен с реанимобил до реанимацията на "Пирогов". 

"Поставен е в медикаментозна кома. Рано е да кажем как ще се развие черепно-мозъчната травма. Има опасност за живота му", каза Балтов.

По рано пред БНТ д-р Читакова от болницата в Разлог съобщи, че икономистът е с тежка черепно-мозъчна травма и много други наранявания, но е реагирал на болка. Не е бил в съзнание, свален е на ръце от планината и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ в Разлог.  

Финансистът беше открит в безсъзнание снощи около 1 часа в района на Жабешкото езеро в Пирин от двама  планински спасители.

Вчера Каролев е карал сноуборд, бил е на връх Тодорка сутринта към 10 ч. Около 14 ч негови приятели се опитали да се свържат с него по телефона, но се оказало, че няма покритие. Снощи започна издирвателна операция, в която са се включили спасители от Банско. От службата потвърдиха, че теренът е изключително твърд и опасен. 

Няма очевидци на инцидента. Икономистът е бил сам в планината. Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че Каролев е бил открит благодарение на "късмет", защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови