Кариерен форум събира днес в Германия българи и 32 родни компании

OFFNews 21 април 2018 в 07:00 2211 0

За четвърта поредна година в Германия днес ще се състои кариерно изложение, което ще събере на едно място млади наши сънародници, живеещи във Федералната република, и представители на българския бизнес.

Зад събитието стои доброволческата неправителствена организация "Български кариерен форум", чиято мисия е да покаже на българите зад граница, че професионалната реализация обратно в родината си заслужава. Кариерно изложение ще се проведе в зала FORUM Factory в Берлин, която ще отвори врати в 10 часа в събота.

32 компании от сферата на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси ще представят разнообразни и интересни възможности за професионална реализация пред студенти и млади специалисти в немската столица. Посетителите ще имат възможност да се срещнат лично с представители на родния бизнес, за да разберат повече за работната среда у нас, условията, които тя предлага, процесът на подбор и възможностите за развитие.

Днес посетители на събитието ще могат да се възползват и от други запланувани в програмата работилници и лични консултации за съдържание и оформление на професионално резюме. За тези, които нямат възможността да присъстват на изложението в Берлин, по всяко време на годината е достъпна онлайн платформата на "Български кариерен форум", на която са достъпни разнообразни стажантски програми и работни позиции. Благодарение на тази услуга българите в чужбина могат да бъдат в постоянен контакт с родния бизнес и само на един клик разстояние да кандидатстват във водещи компании в България.

Българският кариерен форум е кариерна платформа, създадена от и за български студенти и млади професионалисти с опит и образование в чужбина. Тя цели подобряване на контакта на диаспорите ни в чужбина с бизнеса в България и промотиране на страната като алтернатива за качествена кариерна реализация. Организацията провежда събития от 2013-а, като през годините над 2000 студенти и млади професионалисти са се срещнали в Лондон, Единбург и Франкфурт с над 100 български работодатели. Всяка година поне 30 души започват работа или стаж благодарение на събитията.

Кариерните събития, организирани от Форума, предоставят възможност на Българските таланти в чужбина да преоткрият професионалните възможности на родна почва, да се запознаят с най-добрите български работодатели и да научат повече за българския бизнес, работната атмосфера и динамиката в българския офис. Участващите компании пък могат да се запознаят с будни български студенти и професионалисти зад граница, да разменят свежи идеи, да добавят иновативни, вдъхновени млади лица към екипа си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови