Каракачанов: Наборната военна служба не е затворена тема

OFFNews 23 юни 2017 в 12:36 2495 6

Темата за наборната военна служба не е затворена и се налага от само себе си, наблюдавайки събитията около България.

Това заяви днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на депутата Антон Кутев какво се случва с възстановяването на наборната военна служба.

Каракачанов не пропусна да припомни на Кутев, че връщането на казармата е било обсъждано при предишния парламент, но БСП не са го подкрепили.

Военният министър коментира, че по мнение на професионални военни страната ни не е трябвало да бърза с отмяната на наборната служба.

Красимир Каракачанов подчерта, че наборната военна служба съществува в държави като Швеция, Австрия, Швейцария, Гърция, Турция и др.

По думите му трябва да бъдат увеличени и часовете по военно обучение в училищата. „Сега в момента има 5 часа по военна подготовка. Едно учебниче, с 5 урочета – абсолютно теоритични. Ние смятаме, че тези часове трябва да се увеличат. Дали 15 или 20 е въпрос на разговори с Министерство на образованието”, обясни министър Каракачанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

23.06 2017 в 21:03

В такъв смисъл Швейцария не е показателна с нищо, понеже и войната която се канят да водят, е общежитийна.
В Швейцария няма и една педя равно място. Целите им планини обаче са прекопани, и са превърнати в непрекъснат укрепрайон. Всичко, което им остава да правят в случай на не дай Боже, е да се отбраняват без да стават от столовете и креватите в пещерите.

12182

4

sawall

23.06 2017 в 14:48

Наборната военна служба в Швейцария, между другото, пуска войниците у тях за събота и неделя и се кара на пресекулки от по 2-3 седмици. Вйниците могат да си изберат да си платят да не ходят, и много го правят, защото таксата е по-ниска от заплатата, която биха загубили. А Швейцарските ВВС работят между 9 сутринта и 5 следобяд. Майтапят се, че ако Австрия ги нападне вечерно време или в неделя ще загазят.

13507

3

Трол номер ту, визира двете партийни групировки от твърди гейове с нежни сърца - "Да, България, да, ама не" и " Стари жрици за Нова Република", но...
Теа младежи, Боко вече ги некрофилизра, политически де.
Политически трупове...

13507

1

Абе, Бойко не гледаше ли преди време Каракачанови овчарки?
Накуракачански,...
Каракачански беха, ве. Дагоева...