Караянчева покани Босия на разговор в парламента на 34-тия ден от гладната стачка

ОFFNews 16 юли 2018 в 13:45 3254 4

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева покани Николай Колев - Босия на разговор в парламента.

Това обяви той по време на пресконференция днес - на 34-тия ден от гладната си стачка.

След това той напусна пресконференцията в инвалидна количка и се отправи към сградата на парламента.

По време на пресконференцията Босия заяви, че само с изпълнението на условията му - оставката на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и разпускането на Народното събрание, той ще прекрати гладната стачка.

Николай Колев - Босия и подкрепящите го настояват президентът да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други движения, които да поставят ясно и точно проблемите на България. На тази основа да се създаде програмен парламент и програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса.

"В противен случай ще се влачим като пребити кучета", коментира той. 

"Оставихме ги (политиците) 28 години и те не решиха нито един проблем, а само създадоха още повече", каза Босия, цитиран от БТА.

Николай Колев обяви началото на гладната си стачка на 12 юни т.г. с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. Мотивите му бяха - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6500

3

Lumy

16.07 2018 в 14:13

Тези арогантни и дебилни политици, които се възпроизвеждат в общественото пространство под различни имена от типа на ГЕРБ, ВМРО,НФСБ, Атака, ДПС и кой ли не още, оядени с власт и милиони, няма и да си мръднат пръста при подобен самоотвержен протест на Николай Колев-Босия. Най-печалното е обаче, че неговият глас остава глас в пустиня. В България има само режисирани и платени протести, на които най-голям майстор е Бойко Борисов. Народът спи, както е спал столетия наред, без да постигне елементарна политическа култура. И затова ще го управляват лъжци и крадци от типа на разни "обединени патриоти" и бутафорни десни, а той ще страда и ще плаче.

6000

2

Jerry

16.07 2018 в 14:05

Не разбраха ли тия тиквеници, че им искаме ОСТАВКАТА.

На всички!!!

Тази вечер (16.07.2018) ПРОТЕСТ пред Народно събрание – 18:00ч.

Живот за Босия!

14469

1

случайно прочетох

16.07 2018 в 13:50

Московски какво чака?Отдавна трябваше да е подал оставка!

 
X

Да помогнем на украинските деца!