Кампанията "Куче от станиол" започна

Ивайло Анев 12 януари 2015 в 17:24 3193 0

В петък бе даден стар на кампанията "Куче от станиол". Кампанията цели да събере средства за обучението на кучета водачи чрез събирането на ненужни станиолови отпадъци.

На обществени места като училища, университети, библиотеки и др. ще бъдат разположени специални кутии, където да се съберат станиоловите отпадъци. След рециклирането им средствата ще бъдат предоставени на училищата за кучета водачи.

Мария Вадилева, която е организатор на кампанията обясни, че за 2 години обучение на едно куче му трябват около 15 000 лева. Тази година кампанията събира пари за Макси.

"Трябва да учим децата ни на добро. За да бъдеш успешен не означава да си с висок социален статус. Спасяването по единично е масово самоубийство", каза Мария Василева и призова тази кампания да стане национална и ежегодна.

Кампанията се осъществява с подкрепата на фондация "Очи на четири лапи", ученици и преподаватели от 44-ото СОУ "Неофит Бозвели", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", преподаватели и студенти от департамента "Масови комуникации" към НБУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews