Кампания събра 50 000 лева за децата в приемни семейства

OFFNews 09 май 2014 в 13:21 1847 0

В рамките на второто издание на „Приеми дете. Създай бъдеще“ Мтел дари 100 000 лева на 200 деца, настанени в приемни семейства.

Кампанията е част от второто издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще”, чрез който Мтел подкрепя приемната грижа в България.

Телекомът реализира фондонабиращата кампания с цел приобщаването на обществото към каузата на приемната грижа и популяризирането усилията на приемните родители в името на по-доброто бъдеще на децата.

Допълнителните средства са набрани чрез кратки текстови съобщения на дарителски номер 17 777 с текст DMS DETE, чрез банков превод и в касичките, разположени във всеки един от магазините на телекома в страната.

Събраната сума ще бъде предоставена за осъществяването на Национална среща на приемните родители „Приемната грижа: Всички гледни точки“, която ще се състои между 16 и 18 май 2014 година в София, както и за подкрепата на деца, настанени в приемни семейства. В срещата ще се включат 100 приемни родители и 20 младежи в приемни семейства, заедно с техните братя и сестри, които са родни деца на приемните родители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови