Камион на косъм да падне в Дунав от ферибота в Свищов

OFFNews Последна промяна на 23 август 2015 в 09:39 5678 3

Снимка бТВ

Камион закъсал през нощта на слизане от ферибота на Пристанище Свищов, тежката машина по чудо не паднала в река Дунав.

За това сигнализира зрител на bTV. По думите му камионът получил повреда във въздушната система при изкачването на платформата, по която се излиза от кораба. Това е създало опасност камионът да се засили обратно и да падне в Дунав, повличайки всичко по пътя си. 

„След като лично уведомих за опасното положение 112, отделно и полицията и Гражданска защита, получихме частична подкрепа от пиян служител от Гранична полиция и от няколко, поне за кратко, загрижени служители на пожарната. Не след дълго пожарната напуска обекта, тъй като новият камион, който служи за придвижването им, имал забрана да тегли, цитирам "дори коли".”, разказва зрителят.

По думите му началник от спешния център му препоръчал да се оправя сам, а охраната не пожелала да го свърже с ръководството на пристанището. 

„Шофьорът бе принуден да остане цяла нощ в камиона до пристигане на управата на работа и евентуално съдействие от нейна страна”, пише очевидецът. 

Тирът е забуксувал заради излелия се дъжд, но е бил изтеглен с фадрома и курсовете до Зимнич се изпълняват нормално.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2015 в 21:55

Колега не може да обясниш на някой който не е виждал камион за какво иде реч.Не използваме в момента фериботи, защото не искаме да си трошим камионите,и да си плащаме за това на всичкото отгоре.При такъв наклон съединителя на камиона може да се повреди във всеки един момент.Ще ни платите ли ремонта след това?Колега съветвам те да ги съдиш за нанесени щети по композицията.Наш камион не можа да изкачи "баирчето" на Оряхово при ниска вода на Дунав и от тамошния оператор на терминала го издърпа с тяхна машина,извиниха се за неудобството и не сме заплащали терминална такса като компенсация.

26.08 2015 в 14:02

А вашия камион колко тона тежи с товара уважаеми господине!

24.08 2015 в 12:00

Първо "Уважеми" Шеф на пристанищен комплекс в 3 през ноща Ви нямаше никакъв камоли да сте дошъл и реагирал до сутринта на злополучната неделя в 8 часа / сутринта камиона беше изтеглен за което Ви благодаря за щастие без проблеми .
Камиона "закъса" поради това че ниското ниво на река Дунав е направило използването на фериботната линия буквално невъзможно . При слизане от румънска страна камиона е "раздрал" въздушни маркучи за ниво на ремаркето като се е ударил в платформата за превоз .След като през ноща отсранихме повредата директно на платформата камиона отново задра същите маркучи вече от Вашата страна на пристанището където наклона за излизане е над 45 градуса при това ниво на Дунав.
Цяла нощ заедно с появилия се граничен полицай издирвахме Вашият телефон който се оказа тайна и за екипа на Пожарна безопастност/парадокс/ .След като телефон 112 ни каза да се оправяме както намерим за добре и след като от Пожарна безопастност ни казаха цитирам : Забранено ни е да теглим дори леки автомобили ,ще ни изпоуволнят " смятайте в каква държава живеем си остана шофъора в камиона да си виси до сутринта на мократа платформа и да си чака въпросният фадромист за което даже си платих ме и таксата за използване на ферибота .
Благодаря все пак на екипа на пожарната защото поне проявиха загриженост .
Чудя се ако камиона превозваше АДР вещества или пък нещо с което при едно пропадане предизвикаме еко-катастрофа в река Дунав какви ли дивотии щяха да се изпишат затова че плащаме данъци винетки глоби и какво ли още не за да нямаме едно нормално "средство за теглене " на подобни камиони в България .
Благодаря и на българските служби отговорът " Нямаме такава техника и оправяйте се до сутринта " подхожда най-много на държави като Нова гвинея може би .
от Собственника на камиона