Какви са правата ни на работното място? Отговарят експерти на ГИТ

OFFNews 27 октомври 2017 в 11:44 2595 0

По случай 110 г. от своето създаване Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати в цялата страна. В различни дни през седмицата от 30 октомври до 3 ноември, със съдействието на областни управители, кметове на общини, на предприятия и ръководства на професионални гимназии, в които има въведено дуално обучение, инспектори по труда ще информират и консултират настоящи и бъдещи работници и служители, както и работодатели, за правата и задълженията им и ще им разкажат за подкрепата, която могат да получат от Инспекцията.

Информацията за общините, които са се включени в инициативата, както и къде и кога ще се проведе Денят на отворените врати на територията на конкретна община, може да бъде получена от териториалната Дирекция „Инспекция по труда“.

Общините, подкрепящи инициативата, също ще публикуват информация на своите сайтове.

На територията на София Информационният ден ще се проведе в Дирекция „Инспекция по труда“ София град (адрес: ул. „Лъчезар Станчев“ №20) на 3 ноември от 10 ч. Гостите ще имат възможност да се запознаят с работата на инспекторите по труда, да разберат как протича една проверка, освен да получат консултация и информация за трудовите си права.

На 3 ноември 1907 г. с Указ на княз Фердинанд е създаден Инспекторатът по труда - първообразът на днешната Инспекция по труда в България, която е една от най-старите институции в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови