Какви покупки планират потребителите за новата учебна година и колко ще похарчат

OFFNews 26 юли 2021 в 15:43 1171 0

Над 52% от потребителите, които планират покупки, се информират за оферти за ученика от сайта или мобилното приложение на Broshura.bg.

Това показват резултатите от проучване на Offerista Group Bulgaria в периода 12 - 19 юли 2021 г., в което се включиха 1,150 от посетителите на платформата за дигитални брошури Broshura.bg. Целта на проучването е да разбере планират ли потребителите в България покупки по повод предстоящата учебна година и ако да, какви са те, колко ще похарчат за тях.

Над 62% от участниците в проучването заявяват, че планират покупки, свързани с предстоящата учебна година. Близо 50% от тях възнамеряват да пазаруват във физически магазин.

При избор на магазин, от който да закупят необходимото за ученика, водещо значение за потребителите има съотношението цена-качество.

Около 36% от потребителите, които възнамеряват да пазаруват, планират да изхарчат до 200 лв. за дете, но само с 6% по-малко от тях (близо 30%) ще изхарчат между 201 лв. и 350 лв. за дете.

И въпреки че повечето потребители (близо 50%) твърдят, че ще похарчат същия бюджет като миналата година, близо 40% от потребителите планират да изхарчат по-висок бюджет.

Offerista Group Bulgaria реализира няколко тематични кампании през годината, като предстоящата е насочена точно към потребителите, планиращи покупки за новата учебна година. Кампанията “Отново в час” ще стартира в средата на месец август и ще бъде популяризирана в уебсайта и мобилното приложение на Broshura.bg, включително чрез богат инструментариум от маркетингови инструменти за мултиканално позициониране: web, onsite и app push нотификации, реклами в социалните мрежи и телевизионни реклами.

В случай че проявявате интерес към участие в кампанията “Отново в час”, не се колебайте и се свържете с нас на [email protected] или +359 889 418 322.

Пълната информация с резултати от проучването можете да разгледате тук. Цитирането на проучването или на части от него не е разрешено, без да се посочва източника, а именно – Offerista Group Bulgaria, онлайн проучване в Broshura.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови