Как се привличат студенти: с томбола за кола, таблет или екскурзия за двама до Париж

Александра Маркарян 18 юли 2018 в 17:20 7083 1

Снимка http://www.gustonews.bg

Учи и спечели: червено френско бижу (автомобил "Пежо"), стипендии, лаптопи, таблети, почивки в български курорт, екскурзия за двама в Париж, Лондон, Рим!

С този призив частното Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (до 2011 г. - Висше училище „Земеделски колеж”) привлича студенти в разгара на настоящата кандидатстудентска кампания.

Освен в сайта на ВУАРР, обещанието за томболата е поместено и на първа страница в справочника за кандидат-студенти за 2018 г.

"Оформя се традицията (миналата година също се разиграваше кола на томбола - бел. ред.) всички първокурсници да участват в разпределянето на награди чрез жребий между които екскурзии в Париж и Рим, стипендии, лаптопи, таблети, почивки в курорти - пише в обръщението си към потенциалните си студенти ректорът акад. проф. Димитър Димитров. - Жребият се тегли по време на Студентския празник – 8-ми декември."

Висшето училище - акредитирано от Националната агенция по оценяване и акредитация към Министерския съвет - предлага 8 бакалавърски специалности - от "Управление на агробизнеса" до "Финанси" и "Счетоводство". Приемният изпит е тест по агробизнес култура за 7 от специалностите и тест по информатика за осмата ("Управление на информационните системи").

То има и магистърски, даже и докторски програми, а кандидат-магистрите могат да запишат от "Стопанско управление" (например със специализация "Национална сигурност") през "Артмениджмънт" до "Здравен мениджмънт".

Горди със студентите си, от висшето училище са поместили във Фейсбук страницата си, че дори "звезда от хайлайфа" се е записала при тях. Избрала ги е не за първи, а вече за трети път:

ВУАРР имат право да приемат общо 1790 студенти тази година в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, съгласно решение на Министерския съвет от 21 май 2018 г. Със семестриалната си такса от 590 лева висшето училище се очаква да получи над 2 млн. лева само от студентските такси. За да привлича още и още студенти, то предлага отстъпки от таксата при записване на втора бакалавърска или магистърска програма, както и при записване на втори член от семейството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews