Как регулираният хазарт може да пребори черния пазар?

OFFNews 22 март 2023 в 15:13 511 0

Снимка бетинг

Разрастването на хазартната индустрия доведе до възникването на още лицензирани сайтове в областта на спортните залози и казино игрите, но и до появата на много, които се опитват да избегнат официалната част и документацията и да получат лиценз. Този процес се наблюдава както у нас, така и на територията на всички държави, в които хазартът засилва влиянието си в онлайн пространството. Компании като ПокерСтарс продължават да бъдат от легитимните доайени в областта, но много други, оставащи на тъмно, подбиват работата им и водят до изнасянето на средства.

В много европейски държави, между 20 и 60% от приходите в областта отиват в сивия сектор, което се превръща в проблем за сферата. Ако искате да се запознаете отблизо с легитимните бетинг компании у нас, на този адрес ще откриете подробна информация по въпроса. Определено този наболял въпрос започна да се задава повече и след засилването на рекламата в областта и привличането на повече потребители към този тип забавление. В същото време обаче на световно ниво се засилва регулацията в областта, за да се предпазят новите поколения.

Бъдещето в областта на рекламата на хазарт

В редица европейски държави, включително и у нас, вече са въведени строги правила за реклама и маркетинг за регулираните хазартни оператори. Тя се прокара и на законово равнище и все по-трудно става свободното рекламиране на хазартни оферти и сайтове, за което спомогна силната реклама около Световното първенство. Новите сравнително строги маркетингови правила, много от които са създадени и ръководени от операторите, влияят и на навлизането на нови компании на пазара, но за момента не се забелязва отлив.

Със сигурност обаче ще се засилва представянето на този тип забавления като опасни и в рекламите ще присъства предупреждение. Доста специалисти смятат, че хазартът се е превърнал в основна дейност за прекарване на свободното време и това крие своите рискове. Сега регулациите се стремят да ограничат рекламата, а подходът на правителствата към хазарта все повече е насочен към общественото психическо здраве, което личи и по новите законодателни промени.

Как ще се развият рестрикциите относно хазарта?

В Обединеното кралство, стават все по-популярни ограниченията на разходите в профилите на играчите и забраната за въвеждането на допълнителни бонуси, като по този начин се цели ограничението на разпространението на нелицензирани букмейкъри. Това се очаква да се въведе и нас като мярка, която обаче може да не се хареса на запалените потребители. Ограничаването на сумите и новите бонуси обаче се смята за доста ефективна мярка за контрол в тази сфера, не само за развитието на самите компании, а и относно зависимостта, която може да се развие при ежедневна игра. Едва ли ще се стигне до пълна забрана на бонусите, но все пак малките ограничения могат да доведат до големи резултати в световен мащаб. Възможно е тези рестрикции да повлияят на високите изисквания за залагане, както и да внесат повече правила за начина на рекламиране на бонусите.

Регулирането в областта на хазарта става все по-ограничаващо, а тенденциите в областта на маркетинга показват, че все повече ще се мисли за хората и самото представяне на хазартните игри като забавление. Очакваме да видим кои европейски норми ще се въведат и у нас.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки