Как канализацията на с. Лозенец бълва фекалии на плажа (снимки)

OFFNews 30 август 2014 в 12:53 26528 23

Отводнителният канал на село Лозенец бълва фекалии и вода с нетърпим мирис, съобщава сайтът Любословие.бг.

Пречиствателната станция има капацитет само колкото за ваканционното селище в оригиналния му вид или за около 3.000 души.

По-късно селището беше разширено и на територията му построиха хотели и още ваканционни къщи, на хълмовете над селото се появиха поне три комплекса с къщи, а в селото някога с 300 жители и около 6 почивни станции се появиха десетки нови хотели и практически всяка къща беше достроена с неколкократно по-голяма хотелска част.

Така от по-малко от 5.000 летовници преди 25 години в днешно време Лозенец посреща над 15.000, а пречиствателната му станция все още е за около 3.000 души.

Ето какво пише сайтът Любословие: 

В селото има и още една помпена станция над рибарския кей, но в нея са включени вилната зона (Тарфа и Холивуд) и няколко малки хотела. Въпреки това за втората помпена станция пък вървят слухове, че нощем пазачът я изключва, за да не му бръмчи и всичко се излива в рибарското кейче и оттам - в съседните плажове. Факт, е че по всяко време от тръбата малко по-надолу тече “вода”, а рибарският кей е с много съмнителна консистенция… и миризма.

Двете помпени станции качват мръсните води от канализацията до пречиствателната станция, която не може да ги поеме и ги пропуска покрай себе си.

Мръсните води се изливат в дерето до пречиствателната станция, оттам по коритото на рекичката минават през ваканционното селище, след това точно под терасата на популярното заведение Summer Mood и се вливат в морето през централния плаж на курорта. Днес отидох късно и нямаше деца, но обикновено там си играят малки дечица, защото е по-безопасно от морето.
Местата с “кафява” миризма между Царево и Приморско са 10 на брой. Не е ясно къде отиват каналите на местността “Мечата дупка” (между Лозенец и Корал), както и на всичко около къмпингите Корал и Юг. Всъщност е ясно за всеки с работещо обоняние, който мине по пътя, който ги свързва.
Всяко лято много туристи си тръгват от Лозенец болни, мислейки си, че ги е хванал летен вирус. Консултирах се с лекари, вирусите преминават остро и бурно с рязко повишаване на температурата. Бактериите, като ешерихия коли, стафилококус аурус и стрептококи предизвикват отначало по-остри или хронични симптоми, заселвайки се в лигавиците на носа, ушите, гърлото и другаде, а след това, според съпротивителните сили на заразения, предизвикват и по-тежки усложнения. Другото, по което можете да познаете, че сте пипнали бактерия е периода на протичане, вирусите идват и си отиват бързо, докато бактериите протичат бавно и мъчително със седмици или дори повече от месец, а могат и да се хронифицират и да разбиват здравето Ви и още по-дълго.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!