Как една детска рисунка с тебешир скара Бизнес парка с БГ мама

За една рисунка на алеята изгониха майки с деца, те отвърнаха "Светът ще умре, когато убием мечтите"

Антония Чорева 19 юни 2017 в 15:14 29319 7

Една детска рисунка с тебешир предизвика огромна дискусия и дори скандал през миналата седмица. Новината не бе отбелязана в медиите, но се обсъждаше усилено в социалните мрежи и всички сайтове за майки - от БГ мама до Мамамиа.

Случаят е следният - на 14 юни миналата седмица една майка бива изгонена от Бизнес парка от трима охранители, които вдигат скандал на присъстващите майки с деца, че малките са нарисували с тебешир алеите на парка. 

Изгонената майка се застъпва за правата на децата, тъй като в Бизнес парка няма забрана да се ходи и мястото се посещава освен от работещите, и от много майки с деца. 

Охраната обаче силно се ядосва на случая от 14 юни. На мястото се появяват цели трима охранители, които се скарват, че алеята е нарисувана. Майката започва да води спор с тях и в последствие те я помолват да напусне парка, тъй като "бил частна собственост". 

Огорчена, тя после пише и писмо до управата на Бизнес парк в София, в който изрично иска да й се обясни какви са правата и защо са били изгонени заради една детска рисунка. 

Случаят обаче разгневи обществата на майките, а във форумите коментарите бяха от" тъжно е колко са станали скучни възрастните хора", до "краят на света ще дойде, не когато измрат пчелите, а когато убием мечтите". 

В Бизнес парка също протече дискусия. Някои от работещите използваха случая, за да напишат колко им пречат майките там, а други ги и пожелаха на охраната "просто да завали дъжд, който да изтрие рисунката". 

От отговора на управата на Бизнес парка не става ясно има ли правила или не да се рисува с тебешир там, но отговорът им еднозначен, че майките имат право да ходят там. 

След случилото се охраната е накарана да се извини на изгонената майка с препоръка да не се рисува повече в алеите на Бизнес парка. 

Но в крайна сметка в София вече от дни вали дъжд, а от детската рисунка, нарисувана с тебешир, няма и следа, така че България може да е спокойна, че един от най-големите й проблеми е разрешен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

7

Hissarion

20.06 2017 в 09:35

Къде биха могли тези майки да разхождат децата си, при условие, че наблизо няма друг парк, а всяка градинка е обсадена от автомобили? Основен виновник в случая е общината, която за толкова години не можа да направи няколко нормални градинки в този край на града. А че родителите не ги е еня къде драскат децата им, вече е друг въпрос.

13780

6

Перко

19.06 2017 в 22:49

Аман от #яжмат. Вместо да ревете по форумите си възпитавайте децата, щото първите седем години няма откъде да дойдат ...

26179

5

ELPIDA

19.06 2017 в 21:53

"В София вече от дни вали дъжд, а от детската рисунка, нарисувана с тебешир, няма и следа, така че България може да е спокойна, че един от най-големите й проблеми беше разрешен. "

Не, г-жо Чорева,проблемът не е в самата детска рисунка, а във възпитанието на децата от страна на майките.
Още от самата поява детето на бял свят,приучването му да бъде кърмено на всеки 3 часа E ВЪЗПИТАНИЕ.

42249

3

Denis Rizanov

19.06 2017 в 16:18

Абе тия фимейли що не "прескочили" околовръстното и да се "разхождат" с децата си из комплекса на плевелниев бе?! Да се опитат там да подраскат малко по алеите.
Residential Park Sofia ("Резиденшъл парк София”) също е частна собственост и е еднолично притежание на "Линднер Фермьогенсфервалтунгс”.
:)

42249

2

Denis Rizanov

19.06 2017 в 16:14

в Бизнес парка няма забрана да се ходи и наистина в него освен работещите, той е посещаван и от много майки с деца.

Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), да се самосезира веднага и на въпросните да им бъдат отнети децата!
Ха-ха-хахххх!
Кои са тия... "майки" дето водели децата си в Бизнеспарка?! Може ли нормална майка, НЕкърмеща в мола, да си мисли въобще, че това може да бъде "разходка" и "развлечение" за детето и?!
Въпросите не се нуждаят от отговор.
Егати какви езгърмели фимейли имало в София!...
 
X

Да помогнем на украинските деца!