Как да носим мъжки еспадрили – моден наръчник за мъже

OFFNews 25 юли 2022 в 17:16 1418 0

esparto

Снимка modivo.bg

esparto

С дух на бохемска свобода, летни приключения и много стил, мъжките еспадрили са онези любими летни съюзници в модния арсенал на силния пол, които довеждат лятото и един чифт някак си никога не е достатъчен. Мъжките еспадрили с удоволствие ще ви придружат в офиса, на градска разходка или дълъг круиз.

Обявени за главни помощници на летния стайлинг, комфортни, леки, подходящи за всякакви визии и поводи, те са онези фаворити, с които си заслужава да бъде изживян топлия сезон. Защо ли? Защото са създадени с мисъл за най-висок комфорт, покривайки нуждите за прохлада и стилно излъчване.

Но откъде идват тези любими обувки и как да ги съчетаете, за да изглеждате винаги стилно? Следващите редове са посветени на отговорити на тези въпроси.

Кратка история на еспадрилите

Въпреки изключителната популярност на еспадралите, малко хора знаят историята и произхода им. Първият спомен за тях датира от далечния 14-ти век, а произходът им идва от Окситания - Франция и Каталония - Испания.
Създадени с горнище от канава и подметки изработени от юта или слама, еспадрилите са били обувки носени от селяните, работническата класа и ниския слой на обществото.

Името им е в резултат от вида трева наричана esparto, използвана за тъкане на въжета за създаването на така характерната им подметка.

Стават изключително популярни и актуални, благодарение на актрисата Лорън Бакол, която през далечната 1948г. се появява с тях във филма Коларовият остров.

Преломен момент за популярността на обувките с въжена подметка изиграва Ив Сен Лоран, който в сътрудничество с един от производителите на тези обувки - Лоренцо Кастанер, създават еспадрили на платформа, които излизат на световната модна сцена през 70-те години. След този дебют, цената на еспадрилите се покачва и те престават да се свързват, като част от гардероба на бедните слоеве на обществото.

С какво можем да съчетаем мъжките еспадрили?

За разлика от дамската, мъжката мода винаги е била предизвикателство, особено, когато представителите на мъжкия пол искат да бъдат в центъра на полезрението.

Ако модният ви радар е насочен към любимите на всички ни мъжки еспадрили, съветваме да направите щателен преглед на всички дрехи от закачалките, за да може да ги съчетавате без усилие. Това от своя страна ще ви гарантира максимален комфорт и самочувствие докато ги носите.

Мъжките еспадрили обичат да си партнират с:

Дрехи с привкус на бохемия, напомнящи на далечни екзотични дестинации и безкрайни плажове, като ленени къси панталони и кежуал риза от качествена материя. Добавете стилен часовник, федора, чифт мъжки еспадрили и станете магнит за внимание.

Освен ленени панталони, еспадрилите обичат аутфити и с ленена риза. С подобно съчетание може да бъдете както на плаж, така и на парти.

Дънки и риза с флорални мотиви, в комбинация с еспадрили си е класика, предпочитана от много мъже. Придава градско излъчване, с нотка елегантност, примесена с младежко-небрежно излъчване.

Ако сте любител на smart casual стила, заложете на чино панталон, съчетайте с поло тишърт, добавете свежи еспадрили, като акцент и voilà! Имате уникална визия, с която да се чувствате стилно и комфортно.
За да намерите перфектния чифт мъжки еспадрили, разгледайте офертите на MODIVO. В предложенията им ви очакват огромно разнообразие от цветове, размери, дизайни на топ брандове, сред които ще откриете вашия модел за едно незабравимо лято.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови