Как да напреднем лесно и бързо в знанията по английски език?

OFFNews 14 януари 2016 в 08:41 4620 1

“Няма по-естествен стремеж от стремежа към знание”, е написал великият френски философ Мишел дьо Монтен. И е бил абсолютно прав, защото основен „виновник“, за да достигнем до днешното еволюционно и интелектуално ниво е именно човешкият стремеж и любопитство към нови знания.

А днес повече от всякога трябва да се приспособяваме максимално бързо и ефективно към усвояването на полезни знания заради огромния поток от информация, която постоянно се генерира. Затова се допитахме до отлично подготвените професионалисти от English World Academy*, които да споделят качествени и работещи методи, с които да напреднем по-бързо в трупането на знания по най-разпространения в света език - английския. Освен интересна и полезна информация за процеса на обучение по английски, на сайта на езиковата школа може да проверите вашето ниво на владеене на езика с този онлайн тест по английски.

А ето и съветите на експертите за максимално лесно и ефикасно учене на език:

1. Първото и най-важно условие за успешния напредък в изучаването на английски език е изборът на добре подготвен и опитен преподавател, с когото да изградите качествена основа от правилни практически и граматически знания.

2. Всеки от нас има индивидуални предпочитания относно времето за учене, но според редица световни изследвания мозъкът усвоява най-бързо и качествено знания сутрин, след като сме отпочинали и сме се наспали добре.

3. Дори и да ви е трудно, никога не губете мотивация и бъдете постоянни в обучителния процес - иначе само ще си загубите времето. Оказва се, че за повечето хора правилното произношение се явява като най-трудното препятствие. Впоследствие обаче с него се свиква бързо и колкото по-често се опитваме да го подобряваме и практикуваме, толкова по-лесно ще свикнем да изговаряме думите и фразите правилно.

4. Не се страхувайте да правите грешки. Бъдете уверени. Така преподавателите или по-знаещите езика от вас ще ви помогнат да поправите грешките си, когато ви чуят да ги правите.

5. Старайте се постоянно да практикувате езика под четирите му основни дейности - четене, писане, говорене и слушане. Затова не се вглъбявайте единствено и само в граматически упражнения или обратно – да не пишете по цял ден думи на английски език, а да пропускате свободните разговори.

6. Упражнявайте се всеки ден и си съставете учебен план. Преценете колко време от седмицата ще отделяте на учене на езика и се придържайте към това време. Днес, когато информацията е само на един клик разстояние – е много по-удобно и достъпно да четете текстове, да чатите или да слушате и гледате видеа на английски по всяко време на деня.

7. Използвайте средства за учене, отговарящи на вашето ниво. Не правете упражнения, които са прекалено трудни или прекалено лесни. Предизвиквайте себе си от време на време, но не прекалявайте и с това.

8. Никой не е прекалено млад или стар, за да започне да учи английски. Не си измисляйте ненужни оправдания, за да не учите.

* Ако сте решили да се обучавате по английски език, то в English World Academy ще откриете отлично подготвени преподаватели, които с любов, всеотдайност и разбиране ще разгърнат качествено вашия потенциал към нови знания, за да усвоите успешно най-използвания за общуване език в света. За по-подробна информация, консултации и записвания посетете сайта на English World Academy – www.englishworldacademy.com или позвънете на тел. +359 876 982 997. Очакваме Ви!

Рекламна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки