Как да изберем подходящата спалня

OFFNews 17 март 2021 в 13:00 1169 0

Снимка Pixabay

Всички ние имаме нужда от сън. За да бъде той пълноценен, леглото ни трябва да бъде удобно. В тези времена, когато сме принудени да прекарваме повече време вкъщи, домашния уют се превърна в приоритет за много домакинства. Когато избирате нова спалня е добре да обърнете внимание на някой детайли и функциите които предлагат различните модели легла.

За какво да помислим когато избираме легло

Има много неща които да вземем предвид когато избираме легло. Размерът на стаята е от основно значение – дали ще има достатъчно място, ако поставим спалня кралски размер, или трябва да спестим място за гардероб или бюро? За по-малка стая е подходящо да помислите за легло, което включва и пространство за съхранение.

Много легла се предлагат с вградени ракли в които може да държите чаршафи или дрехи извън сезона. Така може да спестите от допълнителен шкаф или гардероб. Ако спалнята Ви е с достатъчна квадратура, то може да изберете легло с кралски размери.

Ако имате домашни любимци или малки деца изберете по-ниско легло за да ги улесните да се гушкат с Вас. Ако искате леглото да е запазена територия за възрастните, то изберете по-високо легло.

Боксспринг легла

В последните години у нас станаха популярни боксспринг леглата, които предлагат несравним комфорт в спалнята. Този тип легло обикновено е с тапицирана конструкция и вградени пружини за основа. Това допринася много за приятната почивка. Много често се предлагат в комплект с матрак, а също може да се поръча с два отделни матрака с различна твърдост, според индивидуалните предпочитания.

Ако искате по-голяма височина изберете боксспринг легло. Обикновено се предлагат с вградени ракли за съхранение на спално бельо. Така пестите пространство в по-малка спалня.

Платформени легла

Платформените легла нямат вградени пружини,а за основа служи подматрачна рамка или платформа. Предлагат се изработени от различни материали и цветове, затова платформените легла е предлагат в най-разнообразни модели. Матракът може да е с вградени пружини.

Метална или дървена рамка? Изберете според дизайна на Вашата спалня. Цвят дъб или венге? Отново тук зависи изцяло от Вас и настроението което искате да придадете в спалнята.

Изборът на правилното легло е важно решение, затова отделете нужното време да изберете моделът, който най-пълно отговаря на Вашите нужди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови