Как България се готви да посрещне 2023

OFFNews 31 декември 2022 в 20:22 1523 0

Фойеверки

Снимка Pixabay

В София фойеверките и пиротехниката са разрешени днес по изключение от 18 до 2 ч. след полунощ.

Две години след ограничените публични събития заради пандемията, много градове у нас ще посрещнат новата година с концерти на открито.

В София днес се възражда традицията с концерта на открито на площад "Княз Александър I". Очаква се той да събере десетки хиляди души. По традиция градският транспорт ще работи в празничната нощ. За пръв път в столицата е въведено ограничение за фойеверките - те са позволени само между 18 ч и 2 ч. след полунощ в новогодишната нощ. В останалата част от годината това е разрешено единствено след предварително подадена заявка и разрешение от районната администрация. Целта е да бъдат защитени малките деца, животните, птиците и околната среда.

В Пловдив празнична заря няма да има - поради горните съображения. Ще има обаче празничен концерт - с ансамбъл "Тракия".

Варна ще посрещне 2023-а с новогодишен концерт на централния площад "Независимост". Програмата ще започне в 22 часа и ще продължи до 2 часа на 1 януари. На 3D лед сцена ще излязат Графа, Любо Киров, Михаела Маринова, Михаела Филева и Дара Екимова. Между 22:30 и 2:30 ще бъдат осигурени допълнителни курсове за 4 от най-използваните автобусни линии във Варна.

В Бургас концертът е на пл. "Тройката" и започва в 23:30 ч. с подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye. В 23:10 часа на сцената ще се качи диско звездата Прешъс Уилсън.

Празничен концерт е планиран и в Благоевград от в 23:00 часа на площад "Георги Измирлиев". В Сандански празничната програма ще започне на площада половин час преди полунощ с огнено шоу. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови