Къде кълве? На ''водното огледало'' на Владая (видео)

OFFNews 29 март 2021 в 13:27 5989 0

За огромна локва от миналото лято на главния път в село Владая сигнализират в писмо до зам.-кметa на Столична община Кристиан Кръстев от Инициативен комитет-Владая. Във видео, изпратено до OFFNews, се вижда как жители "ловят риба" в локвата. 

"Село Владая е част от Столична община, а в началото на селото, точно на главния път има огромна локва, за която Общината нехае още от миналото лято. Локвата е от толкова дълго време вече на главния път, че местните и преминаващите я наричат "Езерото" и водното огледало, пишат от ИК Владая.  

В писмото комитетът пише, че причината за локвата е запушена шахта на кръстовището между ул. Войнишко въстание и ул. Орница в селото. "Шахтата е запушена от половин година и водата, стичаща се по улиците Орница и Бистър поток образува огромно безотточно езеро", допълват оттам.

Според ИК от кметството на селото нямат "необходимия капацитет и желание" да се справят с този проблем, тъй като към момента единствено е прокопан ръчно канал през тревните площи, по който да се оттича водата, когато локвата стане прекалено голяма и обхване улицата от край до край.

"Тази локва създава проблеми и на движещите се автомобили, а в сутрешните часове се образува и поледица. Това кръстовище е в началото на село Владая и оттам преминават всички жители, както и пътуващите към съседното село Мърчаево, ползва се и като обходен маршрут на пътя Перник - София при катастрофи, аварии и задръствания. По улицата се движат и две автобусни линии от Столичния градски транспорт към Центъра за градска мобилност", обясняват от Инициативния комитет.

В писмото до зам.-кмета на Столична община по направление "Транспорт и градска мобилност" се посочва и че необходимо да бъде асфалтирана ул. "Бистър поток", както и да бъдат изградени необходимите отводнители по тази улица, тъй като основната причини за запушването на шахтата е лошото състояние на улицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!