Кабинетът и щабът обсъждат разхлабване на мерките

OFFNews 03 май 2020 в 10:17 3455 1

Ген. В. Мутафчийски

Правителството и Националният оперативен щаб (НОЩ) се събраха в 10 ч в Министерския съвет, за да обсъдят ситуацията с COVID-19 в страната и възможностите за разхлабването на мерките, обявиха министър-председателят Бойко Борисов и ген. Мутафчийски по време на сутрешния брифинг.

Информация за решенията ще има след края на срещата.

Обсъждането между правителството и щаба ще е, за да се уточни графикът, защото след всяко отпускане на мярка трябва да се направи анализ какво е отражението върху заболеваемостта, а това е наша работа. Всяко отпускане, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията, каза Мутафчийски.

Премиерът Борисов посочи, че има вече много искания за отпускане на режима. Днес например ще бъде обсъдено възстановяването на шофьорските курсове. Финансовият министър Горанов настоявал да заработят ресторантите и кафенетата на открито, при спазване на санитарни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

03.05 2020 в 10:37

Не се хабете с Борисов и не падайте на неговото ниво - обиди, назидания и какъв език - "тулупи", "мисирки", сал той юнак на коня. Този жанр го няма в журналистиката, това не е нито пресконференция, нито брифинг, това е публично изпускане на пара, защото не може да живее в режим на усещане че е сгрешил.
Вчера направиха грешка, от комуникационна гледна точка, защото и на децата е ясно, че интерпретациите ще бъдат такива, каквито са. Но това не е проблем на публиката, а на комуникаторите.
Но тъй като той по принцип не може да греши, за това сега са му виновни журналистите и населението, което определя е необходимостта от това публично изпускане на пара и сръдня.
Сега се сетиха, че насаждат страх?!
Факт е, че докато кризата е в медицинската част, някак щабът се справя.
Проблемът е след като изчезна щаба и пресконференциите, защото данните за заразата си вървят, но хората постепенно преместват интереса си към доходи, работа, икономика, права и т.н.
Щабът не е правно регламентирана форма. Имало намерение. И аз имам намерение, но в държавата има закони, правила, норми.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков