Йовчев: Овладяхме кризата с бежанците

OFFNews 23 декември 2013 в 14:06 2789 1

Цветлин Йовчев

„С мерките, които предприехме, можем да кажем, че сме овладели кризата с бежанците.“

 

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на работно посещение в Шумен в качеството си на председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия. Йовчев обсъди с общинското ръководство ситуацията около активиралото се свлачище между Шумен и кв. „Дивдядово“.

Според вицепремиера нивата на влизащите в страната ни през декември е драстично намален и възможно броят на преминалите границата да е под този за декември миналата година.

„При положение, че имаше месеци, през които над 10-12 пъти бе по-висок броят на нелегалните имигранти, отколкото за същия период през имналата година“, уточни Йовчев.

Според вътрешния министър държавата е успяла да реагира адекватно на миграционния натиск, увеличавайки капацитета на местата за настаняване на бежанци, оптимизиране на организацията и подобряване на условията за имигрантите.

„Трябва да работят и още мерки, но към момента планът се изпълнява в срок и аз съм убеден, че ще успеем да се справим и изцяло да можем да кажем, че управляваме тази криза“, коментира още вицепремиерът.

Той благодари на всички служители на МВР, които охраняват границата на страната с Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови