Йотова: Наш дълг е да върнем децата в България

OFFNews 29 април 2018 в 18:09 3638 0

“Дълг на всички държавници е да изпълнят посланието от песента на Мими Иванова – Българийо, децата ни върни“, каза Илияна Йотова на гала концерта на VI Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“.

Вицепрезидентът е патрон на конкурса за втора поредна година.

Илияна Йотова определи инициативата като чудесна традиция - да събира таланти и усмивки на стотици деца от цяла България. Тази година участниците във фестивала са рекорден брой – 400. „Мотото на този конкурс трябва да бъде "България вече намери своите таланти“, заяви вицепрезидентът.

„Учете и разпространявайте не само музиката, не само древната култура на България, а и пейте повече песни на красивия ни български език. Учете се от красивите послания, които срещате в песните“, призова вицепрезидентът младите даровити деца и пое ангажимент техните таланти да представят България и на международна сцена.

Илияна Йотова благодари на родителите и на музикалните педагози за това, че окуражават децата да развиват таланта си. „Не ги оставяте изцяло на интернет и пред компютъра“, допълни Илияна Йотова.

Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“ в град Хисаря се организира от Сдружение „Петнадесет лалета“, Община Хисаря и Читалище „Иван Вазов“. Илияна Йотова се срещна и с вдъхновителите на фестивала - Мими Иванова и Развигор Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови