Йога и какво е важно да знаем

OFFNews 14 декември 2022 в 18:24 663 0

Снимка

Йога е древна практика, базирана на индийската философия за насърчаване на физическото и психическото здраве. Според ръкописи е възникнала от преди 4000 години. Йога е особено уникална, защото съчетава медитация с физически пози, асани. Позите в йога укрепват вашите мускули и кости.

Какво трябва да знаят начинаещите

Има много различни стилове йога: хатха, виняса, ащанга и дори гореща йога Bikram. Но ако сте начинаещ, часовете по хатха, са добро начало, тъй като ви учат на пози, които са в основата на други стилове. Започнете с онлайн търсене като „йога за начинаещи. Вие ще можете да гледате различни видове практики. Вие ще научите общи санскритски термини, ще се запознаете с дихателните техники и използването на аксесори като йога блокове, ролери за йога, йога ремъци, йога постелки.

Kолко често трябва да тренирате йога?

Ако целта ви е да станете по-добри в йога, практикуването й два или три пъти седмично като част от рутинната ви тренировка може да бъде полезно.

Физически ползи от йога

1. Помага за подобряване на хроничната болка в кръста

Ако работите на бюро цял ден, може да изпитвате болки поради лоша стойка. Йога подобрява стойката, което може да предотврати болки в кръста, както и болки в раменете и врата.

2. Изгражда усещане за тялото

Някои асани в йогата включват балансиране на един крак, което ви помага да избегнете падане. Вие разчитате на вашите, мускули, сухожилия и стави, за да поддържате баланс.

3. Бори се с умората

Като правите йога разтягания през деня - сърцето ви изпомпва повече богата на кислород кръв към мускулите и органите в тялото ви. Помага ви да преборите умората.

4. Насърчава подвижността

С напредване на възрастта хората са склонни да губят подвижност поради липса на активност, артрит и други заболявания, свързани с възрастта. Някои базирани на йога упражнения подобряват мобилността.

5. Служи за загряване преди редовна фитнес тренировка

Ако сте начинаещи в фитнес тренировките или се връщате към рутинна тренировка след период на почивка, загряване с йога ще подготви тялото ви за следващо ниво на натоварване.

6. Помага за здравето на сърцето ви

Преглед от 2014 г. в European Journal of Preventive Cardiology заключава, че йога е показала някои обещаващи ползи за подобряване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

7. Подобрява дишането

Тренирайте йога само за пет минути и ще разберете колко успокояващо и релаксиращо може да бъде синхронизирането на движение и дишане.

Заключение

Йога не се ограничава до физическо движение, това е практика, която можете да правите всеки ден. Намерете вида тренировка, която е най-подходяща за вас и запомнете: Винаги тренирайте йога с позитивно настроение и благодарност. Инвестирането в йога е инвестиране във вас!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика