Извънредно положение, ден трети: Тиха и празна София в снимки

От утре масово хора са пратени в неплатен отпуск, групите за търсене на работа са пълни с търсещи препитание в условия на карантина

Сергей Антонов 15 март 2020 в 17:33 12897 0

Тиха и празна София в третия ден от обявяването на извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса у нас - така фоторепортерът ни Сергей Антонов видя града днес.

У нас случаите на заразени с COVID-19 се увеличават. Към днешна дата те са 51, починаха двама души.

Бизнеси затварят временно, много хора са пуснати в неплатен отпуск, особено в ресторантьорския бранш, същото се отнася за доставчиците и др. Групите за търсене на работа са пълни с търсещи работа по време на карантината.

Шофьори, останали без работа, умоляваха шефката ми да ги вземе на работа, защото заведението ни предлага безплатно хранене - сподели читателка на OFFNews, на която са казали, че излиза в 12-дневен неплатен отпуск, считано от утре.

В отговор на тази вълна от решения на работодателите финансовият министър Владислав Горанов се обърна към бизнеса по-рано днес и го призова да не уволнява работници, защото правителството ще поеме 60% от заплатите на ангажираните в търговията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!