Изпитът по литература: По-добре да те мразят за това, което си, отколкото...

OFFNews 03 юни 2018 в 10:31 11609 1

В 9.00 часа в аудитория 224 в Ректората на Алма матер бе дадено началото на конкурсния изпит по български език и литература. Кандидатите, заявили явяване на изпита, са 1581.

Кандидат-студенти изтеглиха тестови вариант № 2 и темата на есето - „По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си" (Андре Жид).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства с „Добре дошли" кандидат-студентите и изрази увереността си в добрата им подготовка. Тя им пожела успех и да работят спокойно и съсредоточено, за да представят своите знания.

Деканът на Факултета по славянски филологии доц. Бойко Пенчев също пожела успех на кандидатите и ги призова да вярват в себе си. Той ги увери, че задачите и есето са направени така, че да могат да разгърнат своите възможности и им пожела наесен да бъдат студенти в избраните от тях специалности.

Председател на изпитната комисия е проф. Йовка Тишева.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности:

„Философия" (на български език), „Философия" (на английски език), „Психология", „Социология", „Културология", „Публична администрация", „Библиотечно-информационни науки", „Публични информационни системи", „Комуникационен мениджмънт", „Педагогика", „Социални дейности", „Неформално образование", „Славянска филология", „Българска филология", „Балканистика", „Румънска филология", „Арменистика и кавказология", „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Социална педагогика", „Специална педагогика", „Логопедия", „Физическо възпитание и спорт".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да учат в специалност „Право".

С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалност „Европеистика", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език – в специалност „Регионално развитие и политика".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови