Изпитание за нервите: Бързият влак София-Бургас закъсня с 9 часа

OFFNews 28 юли 2023 в 20:21 4127 0

влак

Снимка БНТ

С благодарност към БДЖ.

Бързият влак от София до Бургас, който минава през Горна Оряховица, закъсня с близо 9 часа, оплакаха се пътници пред БНТ. Влакът е тръгнал навреме от София снощи, но вместо рано сутринта, е пристигнал в морския град малко преди 15 часа днес.

Влакът е тръгнал от Централна гара в 20:10 часа вчера. На гара София-Север бил спрян заради следствени действия, свързани със самоубийството на човек на релсите. Пътниците са информирани, много от тях слезли да търсят друг начин на придвижване. Останалите трябвало да чакат 6 часа и 25 минути, докато се възстанови движението.

Към 02:00 часа влакът най-после тръгва. На гара Комунари малко преди Бургас обаче отново спира за още 130 минути поради повреда в участъка между гарите Дъскотна и Търнак. Така в крайна сметка бързият влак пристига с близо девет часа закъснение.

Машинистът на влака София–Бургас, коментира, че като служител е пътувал нормално.

От БДЖ се извиниха на пътниците и обещават, че ще ги компенсират с билети за пътуване по произволно избран от тях маршрут. А на тези, които са се отказали от пътуването, ще бъде възстановена сумата за закупените билети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика