Изписват децата, които бяха приети със симптоми на отравяне в Ямбол

OFFNews 20 ноември 2019 в 11:02 1433 0

Снимка Архив

Почти всички деца от Хаджидимитрово, настанени в инфекциозната болница в Ямбол, са в много добро състояние и могат да бъдат изписани. Това съобщи пред БНТ д-р Стефка Желязкова, началник на отделение в местната инфекциозна болница.

По думите на специалиста при тях са били изолирани стафилококи (стафилококус ауреус). Резултатите от изследванията са станали ясни днес сутринта.

Децата бяха приети във вторник вечерта със симптоми на хранително отравяне. Учениците са на възраст между 7 и 12 години.

Всички те посещават училището в село Дражево, но живеят в ямболското село Хаджидимитрово. Още вчера лекарите казаха, че състоянието им се подобрява. До няколко дни специална проверка трябва да установи каква е причината за отравянето им.

Д-р Желязкова каза още, че в момента тече проверка на училищния стол, служителите в него и в заведение за хранене, което се намира в района. По случая се самосезира Районната прокуратура в Ямбол.

С проверки са се ангажирали полицията, Агенцията по храните и РЗИ Ямбол. По-рано директорката на училището в Дражево Мариана Николова съобщи, че храната се доставя от фирма за кетъринг. Пропуск обаче е, че във въпросния ден не е била заделена храна, от която могат да се вземат проби. Според директорката става дума за случайност, а не за умисъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews