Изоставено във Великобритания 8-месечно българче беше върнато у нас

OFFNews 01 ноември 2018 в 19:12 3367 0

Изоставено от българка във Великобритания 8-месечно бебе беше върнато у нас. 

Бебето пристигна днес на Летище "София", като беше придружавано от представители на британските социални служби, проследявали до момента полаганите грижи за него.

Работата по връщането на бебето у нас продължава от март, когато се получава информация от посолството ни в Лондон за изоставено от българка бебе. 

Експертите извършват детайлно проучване на случая. Те установяват, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за детето, затова първоначално то е настанено в приемно семейство на територията на Великобритания.

След решение на компетентния съд там детето се завръща в България и за него е предприета мярка за закрила „настаняване в приемно семейство“. Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, представители на Дирекция „Социално подпомагане“ и приемната майка посрещнаха момиченцето на Летище „София“.

Придружителите на бебето донесоха любимите му играчки и одеялце, храната, с която е свикнало, както и книга, в която е описано здравословното му състояние и направените имунизации.

Приемната майка получи като подарък от чуждестранните социални работници и детската количка на момиченцето.

Това е третото бебе, за което ще се грижи заедно със съпруга си. Предишните две деца вече са осиновени и са щастливи с новите си родители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови