Измама: Фалшив имейл от Борисов за евтино жилище

OFFNews 17 октомври 2017 в 08:29 8147 3

Снимка бТВ

Столичанка е измамена от своя "приятелка", представила се за близка на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Верка Стоянова се запознала във фейсбук с жена в група за изоставени деца, които търсят родителите си. Иванина се представя за осиновена и успява да спечели доверието на Верка, разказа бТВ. Тя споделила, че скоро ще трябва да напусне общинското жилище, което обитава с двете си деца. 

„Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка.

Иванина успява да убеди Верка да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.

„Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки", обяснява Верка защо започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи жилището.

След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

„Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде „оки”. Тя много обичаше да казва „оки”, в писмата на Бойко Борисов също е „оки”, разказва Верка.

От Столична община официално потвърдиха за bTV, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Жената, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София. Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председател.

Така Верка дава лично нейни 45 хил. лв. „Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

2

theprofet

17.10 2017 в 09:57

"Така Верка дава лично нейни 45 хил. лв. "

Ми да си беше купила с тия пари жилище, вместо да ги вкарва по някакви измамни схеми. Няма как да съчувствам на такива глупаци...

10571

1

Hissarion

17.10 2017 в 09:36

Всичко е оки, Верке! Пращай парите. Гарантирано от ГЕРБ!
/sent from [email protected]/