Изграждат градината на Татяна Лолова в столичния кв. Гео Милев

OFFNews 10 февруари 2023 в 10:02 2659 0

Традината на Татяна Лолова

Снимка Община Слатина

Днес талантливата актриса щеше да навърши 89 години

Символична първа копка днес в зеленото пространство до бл. 266 в ж.к. „Гео Милев" ще даде началото на изграждането на „Градината на Татяна Лолова". Днес талантливата актриса щеше да навърши 89 години. 

Идеята е на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев. На церемонията ще бъде поставена табела с информация за проекта и ще бъде представен план на завършения му вид. 

Преди години градинката е била детска площадка, впоследствие е била предвидена за изграждане на административна сграда. След недоволството на жителите, включително и на Татяна Лолова, градинката е върната на Столичната община, каза кметът по БНР. 

„Това решение се появи в нейна памет. Хрумна ми идеята, че това пространство може да стане отново не просто детска площадка, а „Градината на Татяна Лолова". Имаме готов проект, който е разработен заедно с хора наоколо, като сме спазили и изискванията им да има фитнес на открито и детска площадка. Ще има и малка сцена, на която няма да се правят големи представления, а ще за децата, да си играят и да правят театър. Модерното в цял свят е да се правят тематични градини. Мисля, че това е прекрасно място за София да започне да се движи в тази модерна тенденция“, каза още Георги Илиев.

„Градината на Татяна Лолова" ще се намира на ул. „Андрей Николов“ 22, в близост до мястото, на което е живяла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!