Издирват поп, излъгал цяло село с екскурзия

Ивайло Анев 08 октомври 2014 в 17:47 3246 0

Полицията издирва свещеник от врачанското село Баница, излъгал 22 души, че ще ги изпрати на екскурзия до Кръстова гора, съобщи bTV.

За целта поп Кирил прибрал от всеки един от енориашите по 22.50 лв.

На 10 септември в полицейския участък в жилищния комплекс „Дъбника“ във Враца бил получен сигнал от жител на селото, който се оплакал на униформените за измамата. Той заявил, че е предал на свещенослужителя исканата сума за екскурзия до Кръстова гора, която е трябвало да се състои на 28 август. За зла участ обаче турът така и не се осъществил.

„И изгоряхме, не сме ходили никъде, и най-много се опасяваме, дето от данните на паспорта, че може да направи нещо, ами може да изтегли пари с тия данни, да му станем като поръчители”, тревожи се Радослава Радоева от врачанското село.

Докато майката на отец Кирил обяснява, че синът ѝ е на лекции, той ѝ звъни по телефона и обяснява, че утре ще върне парите. Хората от селото обаче не вярват.

„Киро обича да живее като бохем, изпукал ги е за една вечер и тия ще чакат да ходят на екскурзия”, намесва се в селската драма Тотка Йорданова.

След проведеното полицейско разследване служителите на реда установили, че заедно с жалбоподателя по същата схема от селото били измамен още 21 човека. Всички са дали същата сума за въпросната екскурзия, но свещеникът изчезнал с парите. Оттогава божият служител е в неизвестност и се издирва от органите на реда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!